Het formaat

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het kiezen van een refurbished iPhone is het formaat. iPhones komen in verschillende maten, van klein tot groot. Als je graag een compacte telefoon hebt die gemakkelijk met één hand te bedienen is, dan zijn de ‘mini’ modellen wat voor jou. Zo passen de iPhone 13 mini en de iPhone 12 mini easy in je zak en heb je niet je beide handen nodig om deze toestellen te bedienen. Wil je een wat groter toestel? Dan kan je ook altijd kiezen voor

Camera

De camera is vaak een belangrijk aspect voor veel mensen bij het kiezen van een smartphone. Gelukkig hebben refurbished iPhones over het algemeen nog steeds uitstekende camera’s. Als fotografie belangrijk voor je is en je graag foto’s maakt van hoge kwaliteit, kijk dan naar de nieuwste modellen iPhone. Hoewel de camera’s al generaties lang goed zijn, blijft Apple innoveren en zullen de camera’s alleen maar beter zijn bij de nieuwste telefoons.

Gebruik

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een refurbished iPhone is hoe je het toestel gaat gebruiken. Als je iemand bent die veel apps gebruikt of graag games speelt, dan wil je een toestel met voldoende rekenkracht en opslagruimte. Kijk in dat geval naar modellen die allemaal krachtige processors hebben. Ben je echter iemand die zijn telefoon voornamelijk gebruikt om te bellen, WhatsAppen en af en toe social media checkt, dan kun je prima uit de voeten met een ouder model zoals de iPhone 11.

iphone refurbished kopen

Prijs

Een iPhone is tegenwoordig niet goedkoop, vooral niet als je hem nieuw koopt. Het is daarom belangrijk om een budget te stellen en te proberen om een iPhone te kiezen die goed in jouw budget past. Je bent überhaupt al op zoek naar een refurbished iPhone, dus de aanschafprijs is voor jou belangrijk. Heb je rond de 700 euro over voor een telefoon? Dan is de iPhone 14 refurbished een goede optie. Is je budget zo’n 500 euro, dan zal je al snel uitkomen op een iPhone 13 (of ouder).

Conditie

Bij het kopen van een refurbished iPhone is het ook belangrijk om naar de conditie van het toestel te kijken. Refurbished iPhones worden verkocht in verschillende condities: zo goed als nieuw (A-grade), licht gebruikt (B-grade) en gebruikt (C-grade). Zo goed als nieuwe iPhones zien eruit als nieuw en hebben vrijwel geen gebruikssporen. Licht gebruikte iPhones kunnen lichte krasjes of kleine beschadigingen hebben, maar functioneren verder prima. Gebruikte iPhones vertonen meer gebruikssporen, maar zijn vaak wel iets voordeliger geprijsd. Het is dus belangrijk om te bepalen hoeveel waarde je hecht aan de cosmetische staat van het toestel.

Extra functies

Tot slot kun je ook letten op extra functies die je graag op je refurbished iPhone wilt hebben. Bijvoorbeeld, als je graag een randloos scherm wilt en Face ID gebruikt om je telefoon te ontgrendelen, dan moet je niet naar te oude modellen kijken. Als je echter liever een thuisknop hebt en Touch ID wilt gebruiken om te ontgrendelen, dan is de iPhone SE 2020 misschien meer geschikt voor jou.

Bij het kiezen van een refurbished iPhone zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan het formaat, de camera, het gebruik, de conditie en eventuele extra functies. Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden, kun je gemakkelijker de juiste keuze maken.