Een aantal redenen zijn inkoppertjes: vrouwen doen dit om het ego van hun partner niet te kwetsen, of omdat ze niet meer zo’n zin hebben en het intieme moment zo af te ronden. Er is echter ook een andere opvallende reden ontdekt, althans volgens een nieuw onderzoek in een vakblad. Hierom wordt beweerd dat vrouwen het faken om hun eigen opwinding te vergroten. Oke…

 

Vier redenen waarom vrouwen faken

De onderzoekers van de Amerikaanse Temple University en Kenyon College hebben 481 vrouwen onderzocht. Zij waren allemaal actief tussen de lakens met een man, maar hadden geen relatie. Vervolgens werd aan hen gevraagd om welke redenen zij hun climax faken. Hieruit kwamen de volgende redenen naar boven:

(1) Altruïstisch bedrog, faken uit bezorgdheid over de gevoelens van een partner;

(2) Angst en onzekerheid, faken om negatieve emoties te vermijden;

(3) Verhoogde opwinding, faken om haar eigen opwinding te vergroten;

(4) Onderbreking, faken om de daad te beëindigen.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat ‘altruïstisch bedrog’ de grootste reden is om een hoogtepunt te faken. Daarna volgt echter ‘verhoogde opwinding’, waarmee dat dus vaker voorkomt dan doen alsof om een einde aan de daad te maken.

Hiermee heeft dit onderzoek een primeur, zo zegt een van de auteurs van het onderzoek, Erin Cooper, het volgende: ‘We hebben nu voor het eerst kwantitatief bewijs dat vrouwen het faken uit ‘egoïstische’ redenen, zoals het opwekken van eigen lustgevoelens’. Volgens ander onderzoek faket zo’n 80% van alle vrouwen wel eens.

Lees ook: Welk ondergoed vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen?