Mannen houden van lange haren bij vrouwen

Veel vrouwen besteden veel tijd (en geld) aan hun uiterlijk. Vooral wordt dat gedaan om jezelf gewoonweg zelfverzekerder te voelen. Jij zal het waarschijnlijk ook wel herkennen: je zit gewoon lekkerder in je vel wanneer je er goed uit ziet, toch?

Hoe mannen eens in de paar weken naar de kapper gaan, is dat bij vrouwen niet het geval. Maar wanneer een vrouw naar de kapper gaat, dan wordt daar ook vaker flink uitgepakt. Van het aanpakken van de uitgroei tot aan de dode puntjes, een dame kan wel uren in de kappersstoel zitten. Hoe dan ook, veel mannen zijn gek op lange haren bij vrouwen. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Onderzoeken tonen aan dat we vrouwen met halflang tot lang haar aantrekkelijker vinden dan de dames met korte haren. Hier is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor, maar er zijn wel mogelijke verklaringen voor deze voorkeur voor lange haren bij vrouwen. Dit komt doordat mannen lang haar associĆ«ren met jeugdigheid en evolutionair gezien met – je raadt het wellicht al – vruchtbaarheid. Mooi glanzend, lang haar zou namelijk een teken zijn dat een dame gezond is en dus de ideale partner is om kinderen mee te krijgen. Uiteraard heeft elke man een andere mening en voorkeur, en dat zal altijd zo blijven.