Waarom word ik vaker gebeten door muggen?

Een studie aan het Tropisch Instituut in Londen ontdekte dat geen voorkeur heeft bij eeneiige tweelingen, maar bij twee-eiige tweelingen juist wel. Hierdoor blijkt dat het dus ligt aan je genen. Ieder lichaam produceert allerlei geuren en stoffen. Als deze verhouding aangenaam is voor een mug dan zal deze eerder jou prikken dan iemand met meer afstotende geuren. Muggen ruiken mensen overigens al vanaf 70 meter afstand dus je hebt een geduchte tegenstander in de mug.

Ook je dieet is belangrijk

Naast onze genen zorgt ook ons dieet ervoor of we aantrekkelijk zijn voor muggen of niet. Zo zou het drinken van drie blikjes bier de kans op muggenbulten verhogen. Ook gaan er veel verhalen over de positieve werking van knoflook. Wetenschappers stellen zelfs echter dat er geen bewijs is dat dit eten helpt tegen muggenbeten. Toch sluiten ze het ook niet uit, want je aantrekkelijkheid voor muggen zit complex in elkaar. Het kan dus zijn dat knoflook eten bij sommige mensen helpt, zo valt te lezen in dit artikel. Ook lijkt het dat Vitamine B werkt bij het afstoten van muggen. Het is dus een optie om dit extra te slikken.

Lees ook: 3 gouden tips tegen muggen in je slaapkamer

Grote en zware mensen trekken meer muggen aan

Als je groot en zwaar bent dan stoot je meer koolstofdioxide uit. Dit is iets wat muggen gebruiken om hun prooi te vinden. Omdat grote mensen meer koolstofdioxide uitademen, hebben muggen eerder door daar iets valt te halen. Toch lijken de insecten vooral aangetrokken te zijn door de samenstelling van je huid. Als je muggenbulten wilt voorkomen dan kan je daarom het beste insmeren met eucalyptusolie.