Bewaar jouw tandenborstel niet in de badkamer

Als jij jouw tandenborstel in de badkamer bewaart, is de kans erg groot dat er bacteriën in je mond komen die je daar liever niet wil hebben. Natuurlijk is het veel makkelijker en sneller om je tandenborstel in de badkamer te bewaren, aangezien je daar ook je tanden poetst.

Een van de grootste redenen waarom je jouw tandenborstel beter niet in de badkamer kunt bewaren, is omdat er waarschijnlijk een wc is. Misschien doe jij hartstikke goed je best om het toilet schoon te houden, toch zal het niet echt helpen. Wanneer jij doorspoelt, wordt de omgeving overspoeld met deeltjes die in de toiletpot zitten (waaronder dus ontlasting). Jij ziet het niet, maar de rest van de badkamer wordt gespetterd met kleine druppeltjes. Het komt er dus eigenlijk op neer dat deze minuscule druppeltjes (indirect) ook op jouw tandenborstel belanden. Ook kan het zo zijn dat bacteriën makkelijk op je tandenborstel komen omdat het een vochtige ruimte is. Niet zo fris, hè?

waarom tandenborstel niet in badkamer bewaren

Dit adviseren de experts

Wil je toch liever jouw tandenborstel in de badkamer houden? Experts geven het advies om de toiletklep dicht te doen terwijl je doorspoelt. Dit houdt de onzichtbare smerige spetters tegen. Nog steeds is het beter de tandenborstel te bewaren in een andere omgeving en alsnog de klep dicht te doen terwijl je doorspoelt. Hiermee loop je veel minder risico op ziektes.

Bewaar je tandenborstel bijvoorbeeld in je slaapkamer. Tip: bewaar ook niet je tandenborstel in een bakje bij tandenborstels van anderen. Koop bijvoorbeeld één elektrische tandenborstel waarvan jullie allemaal een eigen kopje hebben. Bewaar dat kopje dan in je slaapkamer.