Cristiano Ronaldo is een ster op het veld en op Instagram

Het was voor heel veel mensen erg schakelen toen ze Cristiano Ronaldo op Instagram met zwarte teennagels zagen. Iedereen vroeg zich dan ook af wat de precieze redenen hierachter is. De foto was namelijk ook best verwarrend.

De foto die Ronaldo geplaatst had, was een foto van hem in de sauna. Het was een volledig lege sauna waarin Ronaldo met alleen maar een zwarte onderbroek in zat. Het lijkt of hij een beetje geposeerd zit en voor zich uit zit te staren. Op die foto is dus ook te zien dat hij dus zwarte nagellak draagt.

Waarom top atleten als Cristiano Ronaldo en MMA-vechters hun teennagels zwart lakken

Het is niet de eerste keer dat Ronaldo gezien wordt met zwarte nagellak. Op een eerdere foto op zijn Instagram staat hij samen met MMA-vechter Francis Ngannou. Op deze foto heeft Ronaldo slippers aan waardoor zijn tenen ook te zien waren. Ja hoor, wederom met zwarte nagellak.

Waarom heeft Ronaldo zwarte nagellak op?

Aangezien heel social media opblies, wilde iedereen dus weten wat de precieze reden van de nagellak is. Veel mensen reageerden dan onder de foto van Ronaldo. Er stonden reacties als: ‘Heb ik iets gemist of heeft iedereen het gemist? Heeft Ronaldo zijn teennagels gelakt?’ en ‘Gaan we het niet hebben over het feit dat Ronaldo zijn teennagels zwart heeft geverfd?’

Waarom top atleten als Cristiano Ronaldo en MMA-vechters hun teennagels zwart lakken

Het Duitse blad Bild had uiteindelijk wel een verklaring voor de zwarte nagels. Het blijkt dat de zwarte nagels zeker niet bedoeld zijn als fashion statement, maar dat ze juist een wetenschappelijke verklaring hebben. Bild vertelde dat veel topatleten hun nagels lakken of een ander beschermend laagje op hun nagels doen om zo bacteriƫn en infecties te voorkomen. In hun publicatie laten ze weten dat MMA-vechters dit vaak doen. Infecties en bacteriƫn kunnen sneller ontstaan als je voor een lange tijd in zweet schoenen zit. Voor MMA-vechter helpt de extra laag vaak ook om te voorkomen dat hun nagels gaan splijten tijdens een gevecht.