1. Je sport meer als single man

Het is logisch wanneer je erover nadenkt. Mannen die single zijn, zijn gemotiveerder om naar de sportschool te gaan omdat ze er fit uit willen (blijven) zien om zo aantrekkelijker te zijn voor de ladies. Daarnaast hebben single mannen meer tijd. Zij hoeven nooit een Crossfit les te annuleren voor een verplicht quality-time avondje. Een onderzoek gepubliceerd in the Journal of Marriage and Family deed in 2004 onderzoek naar de lichaamsbeweging van meer dan 13.000 mannen en vrouwen. Wat bleek: personen die nooit getrouwd waren sporten wekelijks vaker dan de degenen die getrouwd of gescheiden waren. Ongeacht leeftijd of geslacht.

2. Een betere gezondheid

Verschillende studies hebben gekeken naar de gevolgen van het hebben van een relatie en het single zijn op onze gezondheid. Er valt niet te concluderen dat een van de twee gezonder/ongezonder is, maar single zijn heeft wel enkele gezondheidsvoordelen: uit een studie, gedaan in 2006, bleek dat hart- en vaatziekte minder voorkwam bij mensen die nooit getrouwd waren. Daarnaast hadden de ‘singles’ minder kans op overgewicht.

3. Minder klusjes en schoonmaken

Heb je een hekel aan klusjes? Zorg er dan voor dat je mannelijke appartement ook alleen van jezelf blijft. Volgens een studie, gedaan in 2008 resulteert een huwelijk/samen wonen in zeven uur aan klusjes voor de vrouw en zes uur extra klusjes voor de man. Dit klinkt niet zozeer negatief voor de man, maar de onderzochte personen bevestigden dat het aantal klusjes sinds het samenwonen gestegen was. Dus wil je minimaal schoonmaken? Blijf dan alleen wonen.

4. Meer sociale connecties

‘Being alone is not the same thing as being lonely.’ Een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Marriage and Family meldde dat getrouwde mensen minder in contact blijven met vrienden, familie en buren dan singles.

5. Minder conflicten

Niemand houdt van ruzies. Vooral wanneer je je bijzonder oncomfortabel voelt bij dergelijke conflicten, kan single blijven positieve invloed hebben op je psychologische gezondheid. De meeste mensen zijn gelukkiger in een relatie. Echter blijkt door een recente studie dat mensen die conflict vermijdend zijn, gelukkiger zijn wanneer ze single zijn. Simpelweg omdat dit een bijzonder effectieve manier is om conflicten te vermijden.

6. Betere slaap

Je schoonheidsslaapje is belangrijk. Echter kan het slaapritme van je partner jouw slaapkwaliteit drastisch beïnvloeden. Uit een onderzoek gedaan door de Sleep Council of England bleek dat uit 1.408 stelletjes, 1/4e weleens op de bank of in een andere kamer sliep om zo een goede nachtrust te hebben. Wanneer je als single altijd alleen slaapt, heb je dus de beste nachtrust.