Wat is refurbished?

Gebruikt, maar zo goed als nieuw: refurbished. Het is een term die steeds vaker gebruikt wordt, en niet zonder reden. Het komt voor in allerlei vormen van elektronische apparaten als smartphones, tablets en ook MacBooks. Refurbished producten zijn in opgeknapte versies van oude apparaten. Maar dit begrip ligt iets genuanceerder.

Het ‘refurbishen’ van computer hardware, in het bijzonder Apple-apparatuur, is een specialisme op zich. Dit houdt in dat data wordt verwijderd en de apparatuur grondig wordt opgeschoond. Verder wordt er uitgebreid getest en waar nodig gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze de levensduur en technische kwaliteit van een nieuwe machine hebben. Hergebruik is niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral voor het milieu.

Refurbished Macbook aanschaffen

Ideaal dus voor wanneer je opzoek bent naar een laptop, maar wel een beetje op de centen wilt letten. Omdat er meerdere mogelijkheden bestaan, zit er voor iedereen wel iets tussen.

Wat zijn de voordelen van refurbished MacBooks?

1. Refurbished MacBooks zijn goedkoper dan nieuwe MacBooks

Om te beginnen is het dus aanzienlijk goedkoper.. Door een MacBook aan te schaffen kan je wel honderden euro’s besparen. Neem als voorbeeld een MacBook Pro Retina Touch Bar. Op de Apple-site kost deze €1.499,00. Voor hetzelfde refurbished model betaal je slechts €1.129,00, tel uit je winst.

2. Je hebt zelfs 2 jaar garantie

Als je bang bent dat je risico loopt met de aanschaf van een refurbished MacBook, dan kan je die gedachte snel uit je hoofd zetten. Je hebt zelfs bij de aanschaf van een refurbished MacBook vaak garantie van 2 jaar (ook op de accu). Don’t worry! 

Voordelen refurbished macbook laptop

3. Je levert niet in op kwaliteit

Refurbished producten zijn van A tot Z gecheckt en goedgekeurd door de technische dienst. Los van beschadigingen aan de buitenkant, lijkt het alsof je een nieuwe laptop op je schoot hebt liggen. Mocht je liever een laptop willen waarbij er geen zichtbare beschadigingen zijn, kun je ook kiezen voor een refurbished variant die er ‘zo goed als nieuw’ uitziet. Hier betaal je wel iets meer voor, maar het is stukken goedkoper dan een gloednieuwe MacBook.

4. Keuze uit diverse modellen

Tot slot is het aanbod in refurbished MacBooks zeer divers. Zo heb jij genoeg keuze. Of je nou een MacBook Air 13.3 inch wil uit het jaar 2013 of een MacBook Pro Retina Touch Bar 15.4 inch uit 2019, het is allemaal mogelijk. Afhankelijk van jouw keuze kan je dus nog jaren met een refurbished laptop vooruit.

Een refurbished MacBook biedt dezelfde kwaliteit en zekerheid als een nieuwe Macbook, maar dan voor een lagere prijs. Een slimme zet.