Iedereen is verschillend op het gebied van sporten en motivatie

Laten we beginnen met voorop te stellen dat personal training een vak apart is. Mensen aanzetten tot een gezondere levensstijl en ze helpen doelen te bereiken is geweldig. Helaas is het continu pushen van fitness doelen niet voor iedereen weggelegd. Hoewel een goede personal trainer zich goed aanpast aan ‘de klant’ zijn er veel die sporten nu eenmaal niet als prioriteit nummer 1 hebben staan. Een personal trainer die dan op sportgebied het maximale uit je wilt halen werkt dan niet altijd…

Een fulltime professional die zijn prioriteit veelal bij andere dingen legt, doet er niet per se goed aan om aan de slag te gaan met een ‘motiverende’ personal trainer. De lange werkdagen, de sociale verplichtingen die daarbij komen en de mate van stress in hun levens gaan niet goed gepaard met de eventuele extra stress van een veeleisende personal trainer.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s?

Een onjuiste menging van sporten in je dagelijkse leven kan problemen met zich meebrengen. Een goede balans tussen werk en sociale contacten is al lastig genoeg, vooral wanneer je fitness toe wilt voegen aan je routine. Elke dag uitgeput op je werk aan komen is 1: niet goed voor je prestaties op werk, en 2: ook niet bevorderend voor je progressie in de sportschool de opvolgende dagen. Naast eventueel lichamelijke blessures door gebrek aan rust voor je spieren, kan het zelfs leiden tot overmatige stress of een burn-out. Luister dus goed naar je eigen lichaam.

Wat dan wel?

Vind een personal trainer die jou helpt bij het samenstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema. Zorg dat het afgestemd is op de andere prioriteiten in je leven in plaats van dat jij andere aspecten juist aan moet passen aan je fitness. Weet wat je lichaam aan kan en wat je doelen zijn. Zo is het sporten ook makkelijker vol te houden.

Naast je eigen levensstijl is het ook belangrijk je eigen lichaam te kennen. Lees ook hoe je traint naar je lichaamsbouw voor het maximale resultaat.