Waarom moet je parfum dragen voor het slapengaan?

Iedereen heeft zo zijn favoriete geurtje. Deze geurtjes associëren we vaak met mooie momenten die we in ons leven meemaken. Het kan daarom heel rustgevend zijn om je favoriete luchtje op te doen voordat je naar bed gaat. Mogelijk val je dan gemakkelijker in slaap. Wanneer je wakker wordt is dat ook meteen het eerste wat je ruikt. Heerlijk toch!

Naast dat je waarschijnlijk fijner slaapt, kunnen deze geuren je humeur positief beïnvloeden. Ook verminderen ze stress en helpen ze de spieren te ontspannen. Exact de dingen die je wil wanneer je in slaap wil vallen. Heb je dus een van die dagen dat je maar niet kunt slapen, probeer dan eens je favoriete parfum op te doen. Misschien is dat de sleutel tot een goede nachtrust.

waarom parfum opspuiten voor slapengaan voordat je naar bed gaat

‘Mijn advies is om vanillegeuren te dragen om vredig te slapen en om uitgerust wakker te worden’, vertelt parfumeur Paolo Terenzi aan een bekend beauty magazine. Ook zegt hij dat witte bloemen een goede invloed hebben op de nachtrust, denk hierbij aan magnolia’s, jasmijn en ylang-ylang.

Welk geurtje valt in de smaak bij vrouwen?

Wil jij een parfum die zeker in de smaak valt bij vrouwen? Bekijk dan de lijst van de favoriete mannenparfums in 2023 volgens vrouwen.