Waarom moet je niet met nat haar gaan slapen?

Je zou denken dat vrouwen alleen sneller een verkoudheid oplopen wanneer ze met nat haar gaan slapen, maar niets is minder waar. Er zitten volgens de slaapexpert Max Stephens namelijk ook een aantal gevaren aan verbonden. Eén van die gevaren is dat vrouwen hun haren sneller vatbaar zijn voor breuken. Dat komt doordat vrouwen tijdens het slapen natuurlijk veel woelen en draaien en daardoor wordt hun haar onder druk gezet. Door deze druk kan je haar breken en is de kans op beschadiging erg groot.

Het is de perfecte kans voor bacteriën

Maar hier blijft het niet bij, want al je met nat haar naar bed gaat is het ook de perfecte kans voor bacteriën. Dit komt doordat het lauwwarme water uit je haar opgenomen wordt in je kussen. Dat zorgt ervoor dat bacteriën al snel om de hoek komen kijken. En door die bacteriën krijg je dus ook te maken met acne, roos en ademhalingsproblemen. Kortom: niet echt iets wat je wil als je gaat slapen.

Hoe moet je het dan wel doen?

Het is natuurlijk best logisch dat vrouwen met nat haar naar bed gaan, omdat dit gewoon enorm veel tijd scheelt. Maar volgens de slaapexpert kunnen vrouwen volgende keer beter hun haar helemaal droog föhnen voordat zij naar bed gaan om al deze narigheden te kunnen voorkomen. Verder is belangrijk dat zij hun haar in een losse staart of vlecht vast binden en niet in een te strakke knot. Tot slot is het ook goed om je vriendin aan te raden om een zijden kussensloop te kopen. Dit is namelijk veel zachter voor het haar en zorgt ervoor dat het ’s nachts minder snel breekt. Kortom, een leuk cadeautje voor je vriendin.

Mocht je vriendin wel met nat haar naar bed willen is het belangrijk om te investeren in waterdichte kussenslopen, hierdoor dringt het vocht niet in de kussen en houdt het schadelijke schimmels en bacteriën buiten!