Waarom word ik niet verliefd?

Hoezo word je niet verliefd? Je vindt haar wél leuk en ze heeft alles wat je wil. Dus dan zou je denken dat het helemaal klopt, toch? Helaas kunnen we ons gevoel zelf niet bepalen. Hieronder staan een aantal mogelijke redenen waarom je maar niet verliefd wordt op iemand die je wel leuk vindt.

 

1. Je staat er niet voor open

Ook onbewust kan je niet open staan voor een relatie of verliefdheid. Je kan net een break-up hebben gehad, nog niet klaar zijn voor een relatie of je vorige relatie nog niet verwerkt hebben. Helen van een vorige relatie kost tijd, zeker als het recent is gebeurd. Onbewust laat je de verliefde gevoelens nog niet toe en sta je dus niet open om verliefd te worden op een ander, ondanks dat je diegene wel leuk vindt.

2. Er zit iemand anders in je hoofd

Na een break-up kan je ex nog zeker een tijdje in je hoofd zitten. Je moet dat verwerken, zoals eerder is benoemd, kost dat ook zeker wat tijd. Het kan ook zijn dat je een andere crush hebt. Wanneer er nog iemand anders in je hoofd rondspookt kun je je haast onmogelijk helemaal openstellen voor iemand anders.

3. Je ziet de ander niet als relatiemateriaal

Op papier zijn jullie helemaal een match. Maar in real-life is de klik totaal anders. Jullie levensstijlen zijn op dit moment anders. Of je voelt je niet op die manier aangetrokken tot de ander.

waarom niet verliefd

4. Je hebt bindingsangst

Bindingsangst komt vaak voor door een vorige relatie die jou beschadigd heeft. Het komt erop neer dat de angst voor échte intimiteit en gezonde verbinding. Hierdoor kan het zijn dat je niet meer samen met iemand durft te zijn, omdat het je een verstikkend gevoel kan geven. Mensen die last hebben van bindingsangst hebben vaak de angst om hun vrijheid te verliezen.

Aan de volgende signalen kan je herkennen dat je bindingsangst hebt. 

5. Het voelt te burgerlijk

Door te veel “vaste” plannen kan het voelen alsof er geen ruimte is voor spontaniteit. Het kan je een benauwd gevoel geven.

6. Je ervaart te veel druk van buitenaf

Je familie is helemaal weg van haar. Of je voelt druk van je vrienden. Misschien zijn zij wel al allemaal gesetteld. Te veel druk van buitenaf kan er juist voor zorgen dat het gevoel er niet komt! Je moet geen relatie nemen door druk van andere, jij bent degene die in de relatie stapt.

7. Zij is niet de ware voor jou

De vlinders komen maar niet omdat het simpelweg niet ze niet de ware voor jou is. Je kan dan wel je best blijven doen om het te proberen, maar vaak gaat dat niet. Je gaat helaas niet verliefd worden. Mocht je ooit denken de ware te hebben ontmoet, check dan de tekenen dat zij de ware is.