Max Verstappen debuteerde toen hij 17 jaar en 166 dagen jong was voor Toro Rosso, dit maakt hem de jongste debutant in de Formule 1 geschiedenis. Na een goed seizoen mocht hij uitkomen voor de grotere broer van Toro Rosso: Redbull Racing. Vanaf dat moment ging het balletje echt rollen, want met een nieuwe wagen onder z’n kont behaalt hij succes na succes en laat hij zijn tegenstanders achter zich.

Hij is jong

Hij is eind september 19 geworden en heeft dus nog een hele carrière voor zich. De groeimogelijkheden zijn eindeloos voor de ambitieuze rijder en met een steeds beter wordende wagen, blijft hij ons en zijn tegenstanders verbazen.

Laat zich niet intimideren

Ondanks zijn leeftijd, laat de jonge racer zich niet intimideren. Hij heeft duidelijk respect voor zijn collega’s en erkent zijn meerderen bij Mercedes, maar wanneer ze in de weg rijden dan gaat hij erlangs, zo ook bij de Duitser Sebastian Vettel.

 “moet ie maar wat meer gas geven” – aldus Max Verstappen.

MONTMELO, SPAIN - MAY 15: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates his win with his trophy during the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 15, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Down to earth

Hij is jong, heeft lef en zijn successen zijn groots. Dan zou je denken dat iemand naast zijn schoenen zou gaan lopen. Maar Verstappen bewijst ons het tegendeel. De nuchtere Hollander blijft altijd gefocust en weet wat het belangrijkste is en daar hebben wij diep respect voor.

Gedreven

Dat brengt ons gelijk bij het volgende: zijn gedrevenheid. Uit alles blijkt dat Max maar één doel heeft: nummer #1 in de Formule 1 worden. Hij heeft een enorme toewijding en doet zijn huiswerk altijd goed. Hij is altijd zoekende naar de beste tactiek en het kleinste gaatje. Niks of niemand staat hem in de weg. Als hij zo door blijft rijden en zijn focus weet vast te houden, dan zullen we nog ontzettend lang van hem kunnen genieten op het absolute top niveau.

Skills

Hij heeft lef en hij werkt als een paard, maar zijn skills zijn ongekend. Waar andere denken dat je niet kunt inhalen, vraagt Max zich alleen af wanneer het het juiste moment is om in te halen. Waar anderen voor de veiligheid van Intermediate banden gaan, zal hij altijd de gok wagen om de rest te slim af te zijn, door de wedstrijd op wets te rijden of uit te rijden op slicks. Dit maakt hem naast een tactische, onvoorspelbare coureur een genot om naar te kijken.

Paplepel ingegoten

Vader van Max en tevens voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen, was tot de winst van Max in Spanje de beste Formule 1 coureur die Nederland gekend had. Hij heeft verschillende prijzen binnen gesleept en dit heeft hij ook zijn zoon geleerd. Want Max dook al op zeer jonge leeftijd de baan op, wat resulteert in veel ervaring, ondanks dat hij pas 19 jaar is.

Goed team

Bij RedBull Racing krijgt Max Verstappen veel ruimte en wordt hij goed begeleid. Zijn team geeft hem instructies, maar de coureur zelf bepaalt wat hij doet. Daarnaast heeft hij al heel vroeg in zijn carrière de kans gekregen om bij de grote jongens mee te doen en kreeg hij binnen één jaar de mogelijkheid om van Toro Rosso naar Redbull te gaan. Naast vertrouwen is er dus ook ruimte voor ontwikkeling.

Blijft iedereen verbazen

Omdat de coureur ontzettend veel lef heeft en ook nog eens bizarre rijskills bezit, blijft hij iedereen verbazen. Hij weet dingen te doen die anderen als onmogelijk beschouwen en dat is alleen maar omdat niemand dit eerder gedaan heeft.

Because he’s dutch

Max Verstappen heeft laten weten er alles aan te zullen doen de 4e plek in het klassement van Vettel over te nemen en wij hopen van harte dat dit gaat lukken.