Humor soms wel aantrekkelijker dan uiterlijk

Je hoeft echt geen supermodel te zijn om bij vrouwen in de smaak te vallen, want het blijkt namelijk dat een goed gevoel voor humor een nog effectievere manier kan zijn om een vrouw voor je te winnen dan alleen maar heel mooi of gespierd te zijn. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben dit al bewezen. Zo bleek uit een onderzoek in Evolutionary Behavioral Sciences in 2023 dat vrouwen een man automatisch als vriendelijker en aantrekkelijker beschouwen. Zo zagen vrouwen volgens dit onderzoek grappig mannen niet alleen als intelligenter, maar ook eerder als een potentiële liefdespartner. Daarom geven vrouwen dan ook sterk de voorkeur aan een man met humor in het zoeken naar een langdurige relatie.

 

1. Humor helpt bij het overwinnen van de uitdagingen van het leven

Een langdurige relatie met iemand houdt in dat je samen ook de vele tegenslagen in het leven moet doorstaan. Vrouwen zijn dus vaak op zoek naar iemand op wie ze kunnen vertrouwen en met wie ze samen de tegenslagen in het leven kunnen overwinnen. Zo geeft Carole Lieberman, MD, psychiater en tevens auteur van het boek Bad Boys and Bad Girls het volgende: “Een goed gevoel voor humor geeft aan dat de man door de moeilijke momenten in het leven heen kan komen en jou er ook doorheen kan helpen.”

2. Een goed gevoel voor humor is een teken van emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie (EQ), verwijst naar het vermogen om je eigen emoties en de emoties van de mensen om je heen te herkennen en te kunnen begrijpen en vele experts zijn het erover eens dat dit een van de meest waardevolle vaardigheden is in elke romantische relatie. Volgens relatieadviseur en klinisch seksuoloog Martha Tara Lee kan een gevoel voor humor wijzen op een hoge emotionele intelligentie, omdat het een bepaalde soort inzicht vereist in de perspectieven van anderen en het vermogen om op emotioneel niveau met hen in contact te komen.

3. Lachen is een natuurlijke stressverlichter

Uit onderzoek is gebleken dat lachen het stresshormoon cortisol vermindert. Dat is dus ook een van de redenen waarom vrouwen van grappige mannen houden. Zo zorgen grappige mannen ervoor dat vrouwen zich meer ontspannen voelen in hun gezelschap. Naast dat lachen het stresshormoon vermindert, stimuleert lachen ook het hormoon dat verantwoordelijk is voor de menselijke verbinding. Dit hormoon wordt ook wel oxytocine genoemd. Door grappig te zijn stel je je date dus op hun gemak en trek je ze dichter bij je toe.

waarom vrouwen man met humor aantrekkelijk vinden

4. Het laat zien dat je toegankelijk bent

Uit een onderzoek aan de Universiteit van Kansas uit 2015 bleek dat hoe vaker een vrouw lacht om de grappen van een man, hoe groter de kans is dat ze geïnteresseerd is om met hem uit te gaan. Daarnaast blijkt ook dat het hebben van een goed gevoel voor humor duidt op een aangename persoonlijkheid. Het geeft aan dat iemand makkelijk in de omgang en zelfverzekerd is.

5. Het maken van grappen laat zien dat je jezelf niet te serieus neemt

Het maken van grappen laat zien dat je jezelf en het leven soms niet al te serieus neemt. Zo kan in een moeilijke of vervelende situatie een goede grap al helpen om de sfeer te verbeteren. Daarnaast is een goede dosis zelfspot ook niet verkeerd en ook dit laat zien dat je jezelf niet te serieus neemt en van vervelende of foute acties die je zelf hebt gemaakt toch nog een grap weet te maken.

6. Humor is vaak gekoppeld aan creativiteit

Experts zeggen dat als je grappig bent, je ook over een zekere mate van creativiteit moet beschikken. Zo blijkt dat vrouwen zich vaak aangetrokken voelen tot mannen die creativiteit tonen door middel van hun humor, omdat dit kan worden gezien als een indicator dat iemand ook buiten de lijntjes kan denken en soms moet je nou eenmaal creatief zijn om een goede grap te maken, denk bijvoorbeeld maar aan sterke woordgrappen etc.

7. Humor houdt een gesprek interessant

Humor vereist snel denken, slimheid en het vermogen om verbanden te leggen. Het samenzijn met een grappige man houdt een vrouw op een positieve manier scherp. Daarnaast kan een gesprek soms stilvallen, maar kan dit al snel goed worden gemaakt door middel van een goede grap. Het maakt het gewone leven spannender en leuker en het laat zien dat je niet alles in het leven maar al te serieus moet nemen, en er ook genoeg ruimte is om samen te lachen.

8. Lachen kan ervoor zorgen dat een vrouw zich comfortabeler voelt

Vrouwen voelen zich meer op hun gemak bij mensen die hen een open gevoel geven. En zo kan humor erg goed zijn om bepaalde barrières voor communicatie en intimiteit tussen mensen te doorbreken. Als een vrouw met een man lacht, voelt ze zich op haar gemak bij hem en dat geeft een gevoel van veiligheid aan. Dat ze zichzelf kan zijn en zichzelf een beetje los kan laten van eventuele spanningen.