Bosu Ball Squats

Er zijn een hoop fitness oefeningen en Bosu Ball squats is er een van. Waarbij je balanceert op een Bosu-ball indrukwekkend lijkt, vermindert het de effectiviteit van je squat. De instabiliteit kan ervoor zorgen dat je minder kracht kunt genereren, waardoor je spieren minder worden belast. Wendell Albarran raadt aan om te focussen op oefeningen zoals single-leg squats of lunges om balans en stabiliteit te verbeteren zonder de risico’s.

 

Smith Machine Squats

Smith machine squats dienen niet de stabilisatorspieren, zoals vrije squats dat doen. De vaste stang zorgt voor onnatuurlijke bewegingspatronen, wat kan leiden tot slechte vormgewoonten. Victoria Petrella beveelt aan om vrije squats of goblet squats te doen, die zorgen voor betere spierbetrokkenheid en functionele kracht.

 

Bench Dips

Bench dips leggen veel druk op je schouders en polsen, wat kan leiden tot blessures. De hoek van de oefening is vaak oncomfortabel en kan langdurige schade veroorzaken. In plaats daarvan zijn close-grip push-ups of tricep pushdowns betere alternatieven die je triceps trainen zonder onnodige belasting op je schouders.

 

Burpees

Burpees trainen je hele lichaam en verbeteren je conditie, maar ze zijn belastend voor de gewrichten door de hoge impact. Zonder goede vorm is de kans op blessures groot. Petrella stelt voor om minder impactvolle cardio-oefeningen te doen die veiliger zijn en je gewrichten minder belasten.

 

Crunches

Ook crunches vallen onder de fitness oefeningen en is erg populair. Hierbij richt je op een klein deel van je buikspieren en de oefening is daardoor minder effectief. Het is beter om te focussen op oefeningen die je hele core betrekken, zoals planken en leg raises, die een uitgebreide training voor je buikspieren bieden.

 

Russian Twists

Russian twists kunnen effectief zijn voor je schuine buikspieren, maar worden vaak met slechte vorm en te veel gewicht uitgevoerd, wat rugblessures kan veroorzaken. Veiliger alternatieven zijn side planks of cable woodchoppers, die minder risico op letsel bieden.

 

Jefferson Curls

Jefferson Curls worden vaak zonder de juiste context gedeeld op sociale media, wat kan leiden tot onjuiste uitvoering en een verhoogd risico op blessures. Luke Jones benadrukt dat mobiliteitsoefeningen tijd vergen om gewrichten en weefsels aan te passen. Zonder de juiste begeleiding kunnen Jefferson Curls meer kwaad dan goed doen.