Ga je met zware halters werken, dan zal iedereen je aanraden om ervoor te zorgen dat er iemand in de buurt is om je te helpen. Dat is niet altijd het geval en overschatting ligt dan snel op de loer. Heb je per ongeluk gekozen voor een te zware halter of krijg je last van oververmoeidheid, dan is dat vaak een risico. Zo’n zwaar gewicht even opzij leggen is er dan ook niet bij.

In de bewuste clip zie je wat we bedoelen. Door vermoeidheid is het niet langer mogelijk om de balans te bewaren en het risico bestaat dat je dus in feite klem komt te zitten. Dat wil zeggen, bij het gebruik van die zogenaamde weightclips. Dit houden immers het gewicht op de juiste plek. In dit geval gebruikte hij geen clips en je ziet duidelijk het voordeel.

Doordat de balans verdwijnt valt het gewicht er aan de ene kant vanaf en raak je als bodybuilder niet in de problemen. Het is dan een kwestie van de zwaartekracht zijn werk laten doen. De volgende keer dat je dus aan de slag gaat met de gewichten en je hebt niemand in de buurt, laat dan die clips voor wat het is. Zie de video hieronder:

@v1flex Unlucky set#HolidayModeActivated #gymtok #trend #trending #viral #bodybuilding #tiktokfitness #london #fyp #indian #foryou #fypppppppppppppp #fitness #fail #bench #chest ♬ What your favourite curse word remix – Duke & Jones