Een schuilkelder in Amsterdam staat te koop

Op Funda staat weer eens een pareltje verborgen. Dit keer in het prachtige Amsterdam. Het gaat niet zomaar om een woonhuis, maar om een bunker. Ja, je hoort het goed: een uniek gebouw met zowel historische als culturele waarde. Het is een voormalige schuilkelder en staat in de wijk De Baarsjes. Een voordeel is dat het een vrijstaand gebouw is dat gelegen is aan het water maar aan de andere kant heeft het gebouw maar één kamer. De Funda bunker staat aan de Postjeskade 36 te Amsterdam.

 

Zoals op onderstaande foto te zien is, kom je binnen door een traditionele bunker-deur. Er zit geen raam in de deur en je loopt door een smalle gang richting een andere bunker-deur en komt zo in de enige ruimte terecht. Op de foto’s lijken er geen ramen in de ruimte te zitten dus de het gebouw is mogelijk niet geheel geschikt als woning. Het perceel bedraagt zo’n 76 m2 aan gebruikersoppervlakte maar de bunker zelf is rond de 40 m2. Als je het pand koopt mag je er ook op verbouwen dus er is veel ruimte voor eigen plannen. Het gebouw is vrij van huur en zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als een muziekstudio.

Vreselijk hoge prijs op Funda

Ondanks dat de bunker op Funda maar één ruimte heeft, heeft het toch de belachelijk hoge prijs van 27.500 euro per m2. In totaal loopt de prijs daardoor op tot 1,1 miljoen euro voor deze unieke schuilkelder. Er is nog ontzettend veel op te knappen aan het pand dus naast de vraagprijs komen er waarschijnlijk nog veel meer kosten overheen. Het is natuurlijk wel een one in a million chance om een unieke plek helemaal naar jouw hand te maken. Je moet er wel tijd en energie voor over hebben om dit project aan te gaan natuurlijk. Zie hieronder meer foto’s:

Bunker Amsterdam3 Bunker Amsterdam