Vrouwen douchen warmer omdat zij een hogere kerntemperatuur hebben

Vrouwen hebben een hogere kerntemperatuur dan mannen (wat dus de reden is dat ze warmer douchen). Waarom vraag je je af? Dit komt door hun natuurlijke lichaamsprocessen in combinatie met de hormonale schommelingen gedurende de menstruatiecyclus. Hierdoor vatten vrouwen eerder kou dan mannen. Dit wordt dus nog veel erger aan het einde van hun menstruatie. Oestrogeen, het hormoon dat hiervoor de daders is, verlaagt de lichaamstemperatuur drastisch en vermindert daarnaast ook nog eens de bloedtoevoer naar de handen en de voeten. Niet fijn voor de koukleumen dus!

 

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Daarnaast hebben vrouwen gemiddeld meer lichaamsvet en minder spiermassa dan wij mannen. Spieren houden warmte vast en produceren het ook, waardoor mannen het doorgaans warmer hebben. Dit verschil tussen het vrouwelijk en mannelijk lichaam draagt bij aan de uiteenlopende douchevoorkeuren.

Het onderwerp ‘vrouw vs man douchetemperatuur’ is een hit op sociale media. Mannen delen massaal hun verwondering en soms lichte frustratie over de lava-achtige temperaturen van de douche waar hun partners zo van houden. Ondanks de komische noot die vaak in deze video’s aanwezig is, is het een echte eye-opener om te begrijpen dat er een wetenschappelijke reden achter zit.

Conclusie

Dus, de volgende keer dat je verbaasd staat over de brandende hitte in de badkamer, weet dan dat het allemaal te maken heeft met hormonale schommelingen en natuurlijke lichaamsverschillen. Begrijp dat je partner geen sadist is die je levend wil koken, maar gewoon een iets andere temperatuurregeling heeft door de complexiteit van haar lichaam. Dit mysterie is nu opgehelderd, en je kunt weer in alle rust (en op een veilige afstand van de hete douche) genieten van je eigen badkamerroutine.