1. Je speciaal voelen

Je hebt natuurlijk niet zomaar een relatie met je partner. Hij of zij moet wel heel speciaal zijn en dat mag je diegene natuurlijk op zijn tijd laten merken. Geef een extra knuffel of vertel wat hij/zij oprecht voor je betekent.

 

2. Waardering voelen

We willen binnen een relatie natuurlijk waardering voelen. Vertel dan ook wat je aan de ander waardeert. Ga hierbij niet een te grote slijmbal uithangen, maar wees hierin oprecht.

behoeftes emotioneel in relatie

3. Acceptatie van gevoelens

In een relatie ben je het niet altijd met elkaar eens. Aangezien jullie twee verschillende mensen zijn, is dit alleen maar logisch. Accepteer dan ook een meningsverschil. Hoewel het wel fijn is om over veel dingen hetzelfde standpunt te hebben, zullen er ongetwijfeld verschillend tussen jullie zijn, en dat is helemaal oké.

4. Gevoel van veiligheid

Een van de belangrijkste dingen in een relatie is veiligheid. Vooral vrouwen vinden het vaak fijn om zich net wat extra veilig te voelen bij hun partner. Dit geldt niet alleen om fysieke veiligheid, maar het betreft ook het emotionele vlak. Ze moet zich ook veilig voelen om haar hart bij jou te kunnen luchten.

5. Ruimte in de relatie

We kennen allemaal die vriend die je ineens een maand niet meer ziet, omdat hij zoveel mogelijk met zijn nieuwe partner wil doorbrengen. Hoewel dit goed lijkt in een relatie, is dat het niet. Je geeft op zo’n moment namelijk een deel van je identiteit weg. Misschien viel je partner op je omdat je altijd van die leuke feestjes organiseerde en vond ze juist die vriendengroep in jouw leven heel fijn. Als je dan vervolgens elke dag naast haar op de bank zit, ben je niet meer diezelfde gozer. Ook voor je partner is het belangrijk dat ze kan blijven doen wat ze deed. Anders gaat de relatie te saai worden.