Veronica, een angstaanjagende horrorfilm op Netflix

Veronica, de Spaanse horrorfilm op Netflix, komt uit het jaar 2017. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in Madrid. Het volgt het verhaal van een tienermeisje genaamd Verónica, gespeeld door Sandra Escacena, die na een bijeenkomst op haar school probeert contact te leggen met haar overleden vader. Zoals in elke horrorfilm loopt dit natuurlijk niet zoals gepland. Verónica raakt bezeten en begint te vermoeden dat een kwaadaardige geest haar thuis achtervolgt.

Vanaf het moment dat Verónica zich realiseert dat ze een verschrikkelijke fout heeft gemaakt, wordt het alleen maar angstaanjagender. Kijkers worden getrakteerd op een reeks huiveringwekkende scènes terwijl Veronica haarzelf en haar jongere broers en zussen probeert te beschermen tegen de dreigende situatie.

film veronica horror

Het waargebeurde verhaal is angstaanjagend

Wat Veronica misschien nog enger maakt, is het feit dat het gebaseerd is op de mysterieuze verhaal van de Spaanse tiener Estefanía Gutiérrez Lázaro in 1991. Geboren in 1973, raakte Estefanía als tiener geïnteresseerd in het duister. Dit leidde ertoe dat ze samen met vrienden een Ouijabord gebruikte in de kelder van haar school. De gevaarlijke bijeenkomst werd uiteindelijk onderbroken door een leraar, maar de nasleep was verwoestend. Estefanía begon te lijden aan aanvallen en hallucinaties in de zes maanden na het incident. Uiteindelijk werd ze levenloos aangetroffen in haar slaapkamer, en de oorzaak blijft onverklaard.

Wat zeggen de kijkers en critici?

Het is dan ook geen verrassing dat een horrorfilm eng is, maar Veronica blijkt zo angstaanjagend dat veel kijkers hem niet eens af kunnen kijken. Op sociale media zoals X (voorheen Twitter) delen kijkers hun ervaringen. Een gebruiker schreef: “Oké, ik kijk Veronica alleen. Ik heb bijna twee keer moeten stoppen… en ik ben nog maar halverwege.” Daarnaast scoort de horrorfilm op IMDb een 6.2/10, redelijk gemiddeld dus. Maar op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 51% van het publiek en 85% op de Tomatometer. Het is dus redelijk verschillend, maar voor een horrorfilm is zelfs 50% al een erg hoge score op Rotten Tomatoes en IMDb.

Of je nu echte horrorkijker bent of gewoon op zoek bent naar de volgende grote schrik, Veronica is zeker de moeite waard. De film is beschikbaar op Netflix en belooft een angstaanjagende ervaring die je niet snel zult vergeten. Durf je het aan om de film helemaal af te kijken?