Weghorst, van amateur tot internationale spits

Wout Weghorst zijn ultieme weg naar de top begon in de lagere regionen van het Nederlandse voetbal. Op 18-jarige leeftijd trapte hij nog op amateurniveau bij zijn lokale club, maar al snel klopte FC Emmen aan. Na enkele jaren hard werken, maakte hij in 2014 de overstap naar Heracles Almelo, waar zijn talent pas echt tot bloei kwam. Zijn indrukwekkende prestaties leverden hem een plek bij AZ op, waarna hij in het buitenland ging schitteren bij clubs als VfL Wolfsburg, Burnley en zelfs het grote Manchester United.

Tegenwoordig speelt de (cult)held voor het Duitse Hoffenheim en blijft hij onverminderd populair bij de fans. Zijn heldenrol tijdens het WK 2022 in Qatar, waar hij met twee late goals bijna voor een stunt zorgde tegen Argentinië, staat nog vers in het geheugen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wout Weghorst (@wout.weghorst)

Een rijk erfgoed in de brandstofbranche

Hoewel Wout Weghorst de bekendste naam uit de familie is, hebben de andere familieleden hun sporen ook in een andere arena verdiend. De opa van Wout Weghorst legde in 1931 de basis voor wat nu inmiddels een miljoenenbedrijf genoemd mag worden. Destijds begon hij bescheiden met de verkoop van brandstoffen, maar vanaf de jaren 60 verschoof de focus naar vloeibare motorbrandstoffen. Onder leiding van Wouts vader Frans groeide het familiebedrijf telkens verder.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Wouts broer Niek. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een waar, zogeheten tankstation-imperium, met maar liefst 135 AVIA-tankstations verspreid over Noord- en Oost-Nederland. De financiële cijfers liegen er niet om: in 2023 noteerde het bedrijf een omzet van maar liefst € 324 miljoen. Ondanks de aanzienlijke omzet, zijn de winstmarges nog altijd bescheiden gebleven, met een winst van slechts ongeveer € 9 miljoen in hetzelfde jaar.

Tanken bij familie Weghorst

Best leuk om te weten dat het goed mogelijk is dat je zonder het te weten je auto hebt volgetankt bij een tankstation van de familie Weghorst. Hun tankstations zijn overal te vinden, van Groningen tot aan Twente, en staan bekend om hun uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het succes van het familiebedrijf toont aan dat doorzettingsvermogen in het DNA van de familie van Weghorst zit.

Terwijl Wout Weghorst zich op het voetbalveld als een ware, bezeten gladiator toont, blijkt zijn familie achter de schermen een ander soort strijd te voeren in de brandstofbranche. Met een netwerk van 135 tankstations en een indrukwekkende omzet hebben de Weghorstjes niet alleen op sportief, maar ook zeker op zakelijk vlak een indrukwekkende erfenis opgebouwd. Je kunt ze wel een familie van kampioenen noemen, zowel op het veld als daarbuiten