Waarom houden vrouwen van kort haar?

Laten we vooropstellen dat natuurlijk elke vrouw een eigen voorkeur heeft. Dat is logisch. Sommige vrouwen houden ervan dat mannen kort haar hebben, want dat straalt mannelijkheid uit en is extra verzorgd, mits een man zijn kapsel goed bijhoudt. Kort haar laat bovendien beter gezichtskenmerken naar voren komen.

Toch kiezen veel mannen er op latere leeftijd voor om hun haren iets langer te laten groeien. Dit gebeurt vooral bij mannen die merken dat hun haar wat dunner wordt. Op deze manier proberen zij dat te camoufleren.

Waarom houden vrouwen van lang haar?

Aan de andere kant zijn er ook veel vrouwen die lang haar bij mannen juist aantrekkelijk vinden. Volgens veel vrouwelijk voorstanders laat dit een rebelse/wilde uitstraling zien, een beetje zoals die van een surf dude. Veel vrouwen associëren lange haren bij mannen met een vrije man. Een man die grenzen durft te verleggen en avonturen aangaat. Deze excitement triggert veel vrouwen.

Al met al heeft, zoals we eerder zeiden, iedere vrouw een eigen voorkeur. Lange herenkapsels worden niet door iedere vrouw gewaardeerd. Zo zijn er zeker vrouwen die een man bun (knotje bij een man) of een lang kapsel bij een man vrij vrouwelijk of onverzorgd vinden. Over het algemeen sla je met een kort kapsel nooit de plank mis, mits je een kapsel kiest dat goed bij je gezichtsvorm past.