Angie Sanclemente Valencia

Deze Colombiaanse vond haar carrière als model niet genoeg. Ze werd het mastermind achter de cocaïnesmokkel tussen Buenos Aires en Europa via het Mexicaanse Cancun.

Helemaal afstand genomen van haar liefde van het modellenwerk had ze niet. Ze rekruteerde namelijk modellen om voor haar drugs te smokkelen. Haar business werd opgerold doordat een model genaamd María Noel López Iglesias werd betrapt met 55 kilo aan cocaïne.

vrouwelijke-criminelen-1

Marllorry Chacon Rossell

Marllorry ging ook helemaal lekker. Zij zorgde ervoor dat er vanuit Guatemala duizenden kilo’s coke werd verscheept richting Mexico en vanuit daar de VS in. Ze was nauw verbonden met het Mexicaanse cartel, maar in 2014 opgepakt. Haar dossiers zijn nog niet vrijgegeven, omdat ze nogal gevoelig liggen. Waarschijnlijk omdat mevrouw Rossell fungeerde als informant voor Amerikaanse autoriteiten. Niemand weet het zeker.

vrouwelijke-criminelen-2

Judy Moran

Judy zat flink verwikkeld in gang wars in Melbourne. Op de een of andere bijzondere wijze wist zij altijd de moorden op haar familie te overleven. Ze werd in 2011 veroordeeld voor moord op haar zwager. Ze nam toen even de tijd om haar kapster te bedanken voor alle kapsels die ze had geknipt voor de begrafenissen van haar familie.

vrouwelijke-criminelen-3

Stephanie St. Clair

Deze vrouw kwam vanuit de Caribbean terecht in New York, waar ze in Harlem eigenaar werd van verschillende banken. Ze stond bekend vanwege haar strijd met de Italiaanse maffia. Helaas verloor  ze het gevecht van de Italianen en de corrupte politie. Het werd daadwerkelijk een slachtveld.

vrouwelijke-criminelen-4

Melissa “La China” Calderon

Dit is een badass hoor. Ze werkte als huurmoordenaar, maar groeide uit tot cartel baas. Ze pleegde honderden moorden. Super gezellig.

Uiteindelijk werd ze van haar troon gestoten door de man die haar geliefde had vermoord. Ze richtte een eigen gang op met vrouwen. Ze gingen als volgt te werk: de vrouwen deden alsof ze dronken waren en verleiden de desbetreffende man, die ze vervolgens doodmaakten. Ga nooit met vreemden mee naar huis.

Melissa is onlangs gearresteerd, omdat haar vriendje haar verraadde.

vrouwelijke-criminelen-5

Sandra Avila Beltran

Weer zo’n drugsbaron. En weer vanuit Colombia. Ze werd in 2007 gearresteerd, vanwege haar grote rol in een drugssmokkel. Niet zomaar een, een smokkel van negenduizend kilo coke vanuit Colombia naar Mexico.

De geruchten gaan dat Sandra erg gesteld was op haar schoonheid en zelfs een dokter in de gevangenis uitnodigde om botox te injecteren.

Afgelopen jaar is ze vrijgelaten.

vrouwelijke-criminelen-6

Rosetta Cutolo

Toen Raffaele Cutolo – baas van de Camorra – levenslang kreeg, nam zijn vrouw de handel over. Zij kreeg instructies van Raffaele. Niemand had door dat zijn vrouw de touwtjes in handen had. In 1993 werd ze gearresteerd. Ze was bijna blij, want ze was het zat te fungeren als marionet.

vrouwelijke-criminelen-7

Maria Licciardi

Ook een baas binnen Camorra. De kalmte zelf, zoals The Guardian haar omschreef. Ze probeerde aan alliantie te creëren binnen de gefragmenteerde Camorra. Dit ging fout door een mislukte heroïnesmokkel. Maria wilde wreken, wat leidde tot een bloederige oorlog. In 2001 werd ze opgepakt.

vrouwelijke-criminelen-8

Enedina Arellano Félix

De Arellano Félix Organization was het cartel van Tijuana, Mexico. Deze jongens stonden bekend als het meest brute cartel wereldwijd, waar er barbecues werden georganiseerd met menselijke lichamen. Prima zomertip. Nadat de DEA de broer van Enedina, Alberto, arresteerde, nam Enedina de leiding over. Echter, zij is meer zakelijk ingesteld dan haar broers. Er is weinig over haar bekend en dat houdt ze liever zo.

vrouwelijke-criminelen-9

Griselda Blanco

Grisela is de Tony Montana met lipstick. In de jaren 70-80 pushte deze dame voor miljarden aan drugs richting Florida en heeft zo’n veertig tot tweehonderd slachtoffers onder haar naam.

Haar eerste moord was toen ze elf was. Ze ontvoerde een mannetje en vermoorde hem nadat z’n ouders geen losgeld wilden betalen. Ze vond het ook fijn zo nu en dan haar mannen te vermoorden.

Ze smokkelde coke in vakjes die ze speciaal in lingerie liet maken. Ze staat ook bekend als de uitvindster van de motorcycle drive-by, iemand doodschieten vanaf een motor. Zo is ze tevens zelf ook om het leven gekomen.

vrouwelijke-criminelen-10