Spiersamentrekkingen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de bloedtoevoer van de prefrontale hersenkwab afneemt wanneer een vrouw haar hoogtepunt bereikt. Dit gedeelte van de hersenen ontvangt informatie uit alle andere delen van het brein en is onder andere ook verantwoordelijk voor sociaal gedrag, plannen en beheersing. Bij de kleine hersenen neemt de bloedtoevoer juist weer toe. Deze spelen een rol bij de coördinatie en controle van bewegingen. De vergrote doorbloeding van de vrouw kan de spiersamentrekkingen verklaren.

Een groot gevoel van opluchting

Tijdens de daad hangt er altijd een soort spanning in de lucht tussen jou en je bedpartner. Nadat het hoogtepunt is bereikt, ervaar je een gevoel van opluchting. De spanning is namelijk helemaal uit het lichaam verdwenen en dat is vaak ook duidelijk te merken aan je bedpartner.

Een gelukkig en relaxed gevoel

Door dat grote gevoel van opluchting voel je je na het bereiken van je hoogtepunt gelukkig en ontspannen. Het is dan ook niet voor niks dat je makkelijker in slaap valt na de daad. Je lichaam wordt namelijk overspoeld met hormonen als dopamine, het welbekende geluksstofje.

Haar plekjes zijn gevoeliger dan normaal

Wanneer het daarbeneden bij de vrouw gevoeliger is dan normaal, dan is de kans groot dat ze een hoogtepunt heeft bereikt. In tegenstelling tot de man, is het voor een vrouw mogelijk om meerdere keer achter elkaar ‘te komen’. Vooral als het nog erg gevoelig daar beneden is. Soms is het vlak na een hoogtepunt zelfs net iets te gevoelig voor aanraking, en dat zal je dan ook aan je bedpartner merken. Hieraan kan je dus ook zien dat er waarschijnlijk een hoogtepunt is bereikt.

Het is vochtiger

Nadat een vrouw een hoogtepunt heeft bereikt, komt er meer vocht vrij en zal het daar beneden dus waarschijnlijk een stuk vochtiger zijn. Er zijn zelfs vrouwen die tijdens hun hoogtepunt, net als de man, kunnen ejaculeren.

Een hoogtepunt bereiken is niet het allerbelangrijkste tijdens de daad, zolang jullie maar wel samen evenveel kunnen genieten. Je hoeft dus ook niet onzeker te zijn wanneer een vrouw door de daad zelf niet haar hoogtepunt bereikt, want er is maar een klein percentage vrouwen die dat op deze manier ervaart. Het is belangrijk om ontspannen te zijn en samen te genieten van het moment.