De duurste film van 2023

Rebel Moon Part One: A Child of Fire is op 15 december in de Amerikaanse bioscopen in première gegaan en is vanaf 21 december op de streamingdienst Netflix te zien. De film is geregisseerd door regisseur Zack Snyder, die eerder ook al andere films zoals 300 heeft geregisseerd. Zack Snyder staat er inmiddels om bekend dat hij vaak negatieve reacties van critici ontvangt, maar dat hij zeer geliefd is onder zijn fans.

Het budget van $ 166 miljoen (ongeveer € 152 miljoen) maakt Rebel Moon de duurste film van heel 2023. Dit komt mede door de grootschaligheid van deze film en door bekende Hollywood-sterren als Charlie Hunan, Sofia Boutelle en Anthony Hopkins die in deze film te zien zijn. Daarnaast heeft hij veel tijd en geld besteed aan het creëren van praktische sets en decors, in plaats van gebruik te maken van geavanceerde technologie en speciale effecten. Deze film wordt in twee delen uitgebracht, waarop het eerste deel nu dus op Netflix te zien is. Rebel Moon Part Two zal vanaf 19 april 2024 te zien zijn.

Rebel Moon Part One: A Child of Fire

Deze sciencefictionfilm gaat over een kolonie aan de rand van een sterrenstelsel, die vol zit met robots, actie en heldhaftige personages. Wanneer deze kolonie wordt bedreigd door de legers van een heersende macht, wordt een vreemdeling uit het dorp ineens hun hoop op overleving. Deze jonge vrouw genaamd Kora, gespeeld door actrice Sofia Boutella, zal er uiteindelijk alles aan doen om de ooit zo vreedzame kolonie te beschermen. Zo gaat ze op zoek naar krijgers uit de Melkweg die haar en het volk kan helpen in de strijd tegen de indringers. Naast Sofia Boutella in de hoofdrol zullen ook Oscarwinnaar Anthony Hopkins, Djimon Hounsou, Charlie Hunnam en de Nederlandse acteur Michiel Huisman in deze film te bewonderen zijn.

Bekijk hieronder de trailer:

Gemengde reacties over de film

Op IMDb scoort de film een 6.4 van de 10 sterren, wat nog redelijk is. Echter lijkt de film onder de critici niet zo in de smaak te vallen. Zo krijgt de film op Rotten Tomatoes een score van 23% op de Tomatometer en zo schrijft een criticus op Rotten Tomatoes het volgende: “Rebel Moon: Part One – A Child of Fire bewijst dat Zack Snyder zijn visuele flair niet heeft verloren, maar eye candy alleen is niet genoeg om een verhaallijn te creëren die bestaat uit verschillende sci-fi/fantasy-stijlen.

Naast de lage score op de tomateneter scoort de film een publieksscore van 73%. Zo blijkt maar weer, zoals we vaker aangegeven, dat Zack Snyder het ondanks de negatieve reacties van critici het wel erg goed doet bij het publiek. Wij hebben een aantal reacties van kijkers op X (voorheen Twitter) voor jullie geselecteerd: