Als je een vrouw wil versieren in de sportschool moet je je één ding realiseren: niet iedereen vindt het prettig om aangesproken te worden. Vaak zijn het vrouwen die het onprettig vinden, juist op plekken zoals de sportschool. Ervaring leert ook dat vrouwen over het algemeen niet benaderd worden in de sportschool omdat ze zo op afstand een leuke persoonlijkheid lijken te hebben. In eerste instantie valt het uiterlijk van iemand op, vooral op zo’n moment. Als een man ze dan benadert kan dat als oppervlakkig en zelfs intimiderend opgevat worden, wat ook zeker te begrijpen valt. Juist om deze redenen is het extra belangrijk om te weten hoe je vrouwen dan wel op een juiste manier kunt benaderen als je oprechte interesse hebt.

1. Niet staren

Het lijkt misschien erg voor de hand liggend, maar ga de vrouw die je wilt benaderen niet aanstaren. Niet direct maar ook niet indirect via de spiegel. Natuurlijk kijken we allemaal wel eens om ons heen tijdens het sporten, maar iemand heeft meteen door wanneer er wordt gestaard. Daarnaast hebben vrouwen over het algemeen niet veel kleren aan tijdens het sporten. Dat doen zij, net als mannen, omdat het comfortabel is. Dit, in combinatie met aangestaard worden, kan dus voor vrouwen overkomen alsof mannen alleen naar hun figuur zitten te kijken. Of dit nou daadwerkelijk zo is of niet, mensen ervaren dit als onprettig.

2. Niet storen

Als je ziet dat ze druk bezig is met een work-out kun je het beste even wachten. Iedereen komt naar de sportschool om aan zichzelf te werken. Je kunt je ook wel voorstellen dat het dan heel vervelend is om middenin je set gestoord te worden. Zodra ze eventjes stopt of aan het bijkomen is, kun je het beste op haar af stappen.

3. Kijk goed naar haar lichaamstaal

Zoals ook al aan het begin gezegd is: niet iedereen vindt het prettig om benaderd te worden in de sportschool. Als ze na set eventjes rustig aan het drinken is en rustig om zich heen kijkt, lijkt ze wat meer open te staan om te praten. Misschien heb je haar op dit soort momenten ook wel met andere sporters of medewerkers zien praten. Vaak weet je dan dat het goed is om een gesprekje te beginnen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze veel naar beneden kijkt, haar koptelefoon ophoudt of zelfs tijdens het rusten druk lijkt te zijn met andere dingen. Dan is het beter om haar gewoon even met rust te laten.

vrouwen benaderen sportschool

4. Gebruik geen foute openingszinnen

Als je op haar af bent gestapt moet je natuurlijk ook wat tegen haar zeggen. Maar wat je niet moet doen is het gesprek openen met een foute openingszin. Eigenlijk moet je sowieso niet starten met een openingszin, maar soms kan dat nog wel eens grappig zijn in een bar of café. In de sportschool zijn mensen echter met andere dingen bezig en je zult zien dat de zin of het grapje vooral verkeerd valt.

5. Geef een subtiel compliment

Wat je wél kunt doen wanneer je vrouwen wilt benaderen in de sportschool, is haar een eerlijk compliment geven. Dit werkt het beste als het gaat over een oefening die ze net heeft uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je zag hoe zwaar haar deadlift was en dat ze de oefening heel mooi heeft uitgevoerd. Of als je haar heel vaak in de sportschool ziet kun je ook zeggen dat het je opviel dat ze er zo vaak is. Dit vergt veel discipline en daar kun je veel bewondering voor hebben.

6. Doe niet aan ‘mansplaining’

Vrouwen werden voorheen (en soms nog steeds) in media afgebeeld als onwetened, onschuldig en passief. Het komt daarom nog steeds voor dat mannen het idee hebben dat vrouwen iets van ze willen leren of dat zij vrouwen iets nieuws kunnen bijbrengen. Vaak is dit goed bedoeld, maar het kan vrouwen het idee geven alsof ze zelf niet kunnen denken. Het onnodig toelichten of uitleggen van situaties wordt ook wel mansplaining genoemd. Ga haar vorm of oefening dus vooral niet corrigeren of zeggen hoe ze zich op haar armen of benen moet concentreren. Misschien is ze de oefeningen wel aan het opnemen zodat ze er zelf later op kan reflecteren.

 

7. Hou het vooral kort

Als je vrouwen wilt versieren in de sportschool moet je het vooral kort houden. Jullie zijn daar allebei om te sporten en daar wil je niet te lang over doen. Als je haar een compliment geeft en daarna wel aan de praat raakt, stel dan bijvoorbeeld voor om elkaar na het sporten nog wat meer te leren kennen. Of wissel je telefoonnummer of Instagram met elkaar uit zodat je elkaar naderhand altijd nog een berichtje kan sturen.

8. Niet geïnteresseerd = niet verder gaan

Als laatste is het ook goed om grenzen te herkennen en ook toe te passen. Stel, de body language was goed, ze reageerde goed op je compliment maar doet daarna haar koptelefoon weer op… Laat haar dan daarna weer met rust. Ga niet bij haar in de buurt blijven staan of kijken hoe ze de volgende set start. Dat ze het compliment waardeerde betekent niet dat ze verder nog geïnteresseerd is. Forceer het daarom ook niet en ga gewoon weer verder met je eigen work-out. Wie weet zie je haar de volgende keer weer en is zij dan diegene die jouw een complimentje geeft. Of misschien zie je elkaar niet meer en dat is ook goed. Het is en blijft een sportschool waar mensen zij om zichzelf uit te dagen en niet op zoek zijn naar hun volgende vlam.

Lees ook: Beter leren flirten? 4 tips van échte professionals.