Waarom kreeg ze zoveel fooi?

Linsey werkte bij de Mason Jar Café. Tijdens haar werkdag kwam een klant die kort geleden een vriend was verloren en hem wilde eren. Volgens Detroit Free Press was de man van middelbare leeftijd in de stad voor de begrafenis van zijn vriend. Hij wilde door middel van fooi vrolijkheid verspreiden in de stad. Voor Linsey eindigde het minder vrolijk, omdat ze werd ontslagen na het krijgen van de fooi en beweert dat dit de oorzaak was.

Linsey vertelde: “Ik gaf de man een knuffel. Ik kende zijn naam niet eens, toch gaf ik hem wel een knuffel. Hij vertelde mij dat hij, ter nagedachtenis van zijn vriend, iets aardigs wilde doen voor een ander in zijn naam.” Hij gaf een fooi van $ 10.000 (omgerekend 9212,55 euro). Linsey besloot dit te delen met haar acht collega’s. Een mooi gebaar, zou je denken.

Ontslagen door het krijgen van fooi?

In een bericht op Facebook beweerde ze ontslagen te zijn door alle haat en drama, dat volgde na het krijgen van de fooi. Het bericht is inmiddels verwijderd van Facebook. Uit dat bericht blijkt dat Linsey werd gevraagd een dagje vrij te nemen ‘om de zaken te laten rusten’. Ook werd haar gevraagd ‘niet terug te komen’, hierop reageerde ze niet op. Daarna is ze op dinsdag (13 februari) telefonisch ontslagen.

Daarnaast zouden sommige medewerkers van het restaurant boos zijn geworden op haar omdat ze hun deel van de fooi niet hadden gekregen. Ze wilde de namen niet noemen omdat ze er geen groter probleem van wil maken, volgens haar advocaat Jennifer McManus. Verder beweert haar advocaat dat Linsey is ontslagen omdat ze niet wilde vertellen wie de boze collega’s waren.

Toch beweerde de restauranteigenaren Able Martinez en Jayme Cousins, dat haar ontslag niks te maken had met de fooi. In een Facebook-bericht reageerden ze dat er geen informatie kan worden vergeven waarom Linsey is ontslagen vanwege de arbeidswetgeving en om betrokken personeel te beschermen. Linsey heeft wel haar deel gekregen van de fooi zonder er belasting over te betalen. Het bericht van het bedrijf vind je hieronder:

facebook bericht

Helaas was het aannemen van de fooi voor Linsey niet goed geëindigd. Maar hoeveel fooi is normaal om te geven?