Zijn vrouw is wilder in bed, heeft ze een affaire?

De man vertelt hoe zijn vrouw, die ook in de veertig is, plotseling veel meer interesse in het intieme leven toont en nieuwe dingen in bed wil proberen. Na 15 jaar huwelijk, en een voorspelbaar leven tussen de lakens, lijkt dit een grote verandering.

Zijn vrouw werkt parttime als onderwijsassistent op een basisschool en heeft dus veel vrije tijd. Het idee dat ze mogelijk een affaire heeft, vooral met een van de jonge, fitte vaders die ze op haar werk ontmoet, blijft aan hem knagen.

Is het terecht dat hij zich zorgen maakt om een affaire?

Voordat je je relatie in twijfel trekt door een opmerking van een vriend in de kroeg, is het belangrijk om naar de feiten te kijken. Wat zijn de andere signalen die erop wijzen dat ze ontrouw zou kunnen zijn? Zijn er verdachte sms’jes, geheimzinnige telefoontjes of ongebruikelijke afwezigheden? Als het antwoord hierop nee is, is het waarschijnlijk dat je je zorgen maakt om niets.

Het intieme leven in bed in de veertig

Het is niet ongebruikelijk dat koppels in de veertig een opleving in hun ‘bed-leven’ ervaren. Dit kan verschillende redenen hebben: kinderen die ouder worden en meer zelfstandigheid hebben, waardoor er meer tijd en energie overblijft voor het huwelijk; een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen; of simpelweg een behoefte aan vernieuwing en avontuur na jaren van routine.

Open communicatie is de sleutel

In plaats van je zorgen te maken en je relatie in twijfel te trekken, is het beter om open en eerlijk met je vrouw te praten. Vertel haar dat je de veranderingen hebt opgemerkt en dat je geniet van jullie nieuwe leven in bed. Dit kan leiden tot een open gesprek waarin ze misschien uitlegt waarom ze zich nu zo voelt. Het kan ook een kans zijn om je eigen behoeften en wensen te bespreken, waardoor jullie relatie nog sterker wordt. Het kan juist een teken zijn dat je vrouw zich gelukkig en zelfverzekerd voelt.