1. Geen hoge ademhaling

Net als bij mannen, gebeurt er ontzettend veel in het lichaam van een vrouw tijdens haar hoogtepunt. Eén van die dingen is de ademhaling. Tussen de lakens en zeker tegen het hoogtepunt aan gaat de hartslag en daarmee de ademhaling flink om hoog. Als je aan je partner merkt dat haar ademhaling helemaal gelijk blijft en niet verhoogd is, is de kans dat ze een hoogtepunt heeft bereikt best klein.

 

2. Lichaam is geheel ontspannen gebleven

Niet alleen de hartslag en ademhaling zal flink omhoog gaan. Ook de spieren in het gehele lichaam zullen samentrekken en vervolgens weer ontspannen. De spieren trekken namelijk samen naarmate de weg naar het hoogtepunt vordert en pas daarna wordt het lichaam weer helemaal ontspannen. Je zal daardoor ook een verschil moeten merken in de staat van haar lichaam. Als ze geheel relaxt is, zelfs vlak voor haar hoogtepunt, kun je wel stellen dat ze niet helemaal eerlijk is geweest.

3. Samentrekken van bepaalde spieren is langzaam of afwezig

Bij de vrouw trekken ook de spieren van binnen samen tijdens het bereiken van een hoogtepunt. Dit is niet een reactie die de vrouw zelf in de hand heeft: lichamelijk is dit een resultaat van het hebben van een hoogtepunt. Het is daarom ook niet iets wat een vrouw zo maar kan faken. Vrouwen weten natuurlijk ook hoe het voelt als het hoogtepunt echt bereikt wordt en wat er gebeurt. In zekere zin is het samentrekken van deze spieren wel te imiteren, maar niet zo snel als het echte werk. Zijn de samentrekkingen langzaam en constant? Dan is ze hoogstwaarschijnlijk niet tot haar hoogtepunt gekomen.

4. Haar huid is niet rood

Als het hoogtepunt nadert, gaat de lichaamstemperatuur omhoog daarbij gaan ook de bloedvaten meer open staan. Hierdoor worden ze beter zichtbaar en lijkt de huid roder te worden. Je zou dus fysiek aan de kleur van het lichaam van de vrouw kunnen zien in hoeverre dit wel of niet het geval is. Natuurlijk is dit bij de één makkelijker te zien dan bij de ander, maar als je er goed op let kan dit wel een signaal zijn dat ze het faket.

5. De pupillen blijven gelijk

De pupillen van de ogen doen niks anders dan samentrekken en ontspannen gedurende de dag. Dit kan door echte externe factoren gebeuren, denk aan licht, maar dus ook het gevolg zijn van andere lichamelijke en emotionele processen. Als een vrouw in de stemming is, zullen haar pupillen ook groter worden waardoor de ogen donkerder lijken. Als je partner lichte ogen heeft zal dit wat sneller opvallen maar voor donkere ogen is dit natuurlijk lastiger. Toch is het iets om eens op te letten om zo te peilen of je partner er zin in heeft. Als haar pupillen nog gewoon ‘normaal’ zijn, is de kans dat ze een hoogtepunt heeft bereikt toch wel klein.