Het verwisselen van je dekbedovertrek is eigenlijk heel simpel

De juiste methode vinden voor het opmaken van je bed is nog niet zo makkelijk. Veel mensen stoeien namelijk niet alleen tussen de lakens, ook mét de lakens. Dit zorgt ervoor dat men vaak veel te veel tijd kwijt is met het opmaken van een bed – en dat is helemaal niet nodig.

Volgens Sophie Liard, een bekende verschijning op TikTok als het gaat om handige trucjes om het leven makkelijker te maken, is er een heel handige manier om je bed snel te verschonen. In één van die video’s komt ook het verwisselen van het dekbedovertrek voorbij. De methode is even simpel als vreemd, maar werpt wel zijn vruchten af. Sterker nog: deze dame krijgt het voor elkaar dit varkentje in slechts 1,5 minuut te wassen. Ben je benieuwd hoe dit principe in zijn werk gaat? Lees dan snel verder en ontdek the magic trick!

slecht opgemaakt bed

Zó kun je je dekbedovertrek in 90 seconden verwisselen

Sophie, ook wel bekend als The Folding Lady, begint met het uitspreiden van het dekbed op de schone hoes. Vervolgens houdt ze de hoeken bij elkaar en rolt ze het geheel op als een worst. Daarna plooit ze de hoeken aan weerszijden naar binnen en draait het geheel om, waarna ze de hoes over het dekbed heen laat vallen. Deze methode vereist dus slechts drie stappen en kost je al met al ook maar 90 seconden. Deze oprol-techniek is echter niet nieuw en zelfs vrij populair: Anna Vihareva deelt eenzelfde soort methode op haar account op TikTok. Toch is deze life hack voor veel TikTok-gebruikers volkomen nieuw en worden er veel dankbare woorden uitgesproken. Ben je benieuwd hoeveel nachten schone lakens meegaan? Lees dan hoe vaak je je bed moet verschonen!

TikTok-gebruikers zijn verbluft door het resultaat

Veel mensen zijn erg dankbaar voor de video’s van Sophie Liard en Anna Vihareva. Voor sommige mensen is het zelfs een levensveranderende ervaring: “niet om dramatisch te doen, maar je hebt net mijn leven veranderd.” Veel mensen treden in haar voetsporen:“dit heeft mijn leven voorgoed veranderd.” Toch zijn er ook mensen die de truc niet onder de knie krijgen: “ik ben nog steeds in de war” klinkt het bijvoorbeeld ook. Een ander voegt hier aan toe: “Ik weet niet waarom, maar ik kan hier met mijn hoofd niet bij.” 

Tot slot zijn er ook mensen die met een beter alternatief komen: “ik doe het dekbed graag binnenstebuiten en schud er dan flink mee. Dat helpt om mijn frustratie kwijt te raken.” Ook deze methode is overigens vrij bekend en effectief: het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in ziekenhuizen en zorgt er ook voor dat je bed in een mum van tijd is opgemaakt.

Bekijk de video op de website van The Mirror.