Voormalig Oranje-international scoorde een wereldgoal in 2010

Wie herinnert zich nog die goal van Giovanni van Bronckhorst in 2010 tegen Uruguay? Een magische goal dat nog steeds in onze hoofden spookt. De oud-Feyenoord coach speelt nu al een tijdje niet meer, maar heeft zich gefocust op het coachen.

Na Feyenoord ging Giovanni van Bronckhorst naar China, maar doordat hij zijn vrouw en kinderen bijna niet meer zag, is hij na een jaar alweer opgestapt. Marieke Wolsers en zijn kids gingen namelijk niet mee naar China en door de maatregelen konden ze elkaar ook niet zien. Waar gaat de voormalige captain van Oranje nu heen?

 

Giovanni van Bronckhorst heeft vele successen gekend, maar dat had hij nooit gekund zonder de support van zijn vrouw. Marieke Wolsers heeft Giovanni altijd door dik en dun gesteund en zij was/is de stille en stabiele kracht achter de voormalig voetballer van onder andere Feyenoord, Arsenal en Barcelona. Maar wie is deze vrouw eigenlijk?

De vrouw van Giovanni van Bronckhorst

Marieke Wolsers is al sinds 2000 gehuwd met de voormalig coach van Feyenoord. De stabiele thuissituatie die zijn vrouw creëerde, vond Giovanni van Bronckhorst altijd een onwijs belangrijk aspect en zonder Marieke had hij nooit zo’n succesvolle carrière kunnen hebben, aldus Giovanni zelf.

In 1994 leerden de twee elkaar kennen maar toen moest Giovanni nog niet zo veel van Marieke hebben. Immers, voetballen was toen een stuk belangrijker. In tegenstelling tot andere voetbalvrouwen, is Marieke Wolsers helemaal niet zo van de spotlight. Ze opereert liever op de achtergrond, en dat kunnen wij zeker waarderen. Inmiddels zijn ze al 20 jaar gehuwd en hebben zij twee zoons genaamd Jake en Joshua. Dat is nog eens een lange tijd samen. Voorbeeldig.

Van Rotterdam naar Barcelona, Glasgow, London en weer terug naar Nederland. Het koppel heeft op prachtige plekken gewoond. Het eerste waar Marieke altijd aan denkt is het welzijn van het gehele gezin en daar is zij dan ook altijd mee bezig. Volgens Giovanni van Bronckhorst is zij de basis en zorgt zijn vrouw ervoor dat het gezin een warm thuisgevoel hebben.

Waarom Marieke zelf nooit voor de lens staat? “Dat is een bewuste keuze geweest”, zegt ze zelf. Privé te kunnen leven vindt Marieke fijn, al heeft ze wel alles om voor de camera te staan. Een pracht vrouw is het namelijk zeker. Misschien zien we haar in de toekomst wel vaker op de televisie? Wellicht gaat de ras-Feyenoorder Giovanni wel weer in Nederland coachen.