Compliment valt helemaal verkeerd

Op een dag ging het stel samen naar een evenement. Zijn vriendin had gekozen voor een schattige jurk met rode stippen, gecombineerd met een bijpassende hoofdband met een strikje. Ze vroeg af wat haar vriend van der outfit vindt. Hij wilde een goed gevoel geven en gaf haar een compliment. Hij noemde haar “schattig” en verwees naar het Disney-personage Minnie Mouse. Helaas had ze het volkomen verkeerd opgevat en reageerde zijn vriendin tot zijn verbazing woedend. Ze interpreteerde zijn opmerking als een belediging en vroeg: “Noemde je me net een rat?

Hij was verbijsterd en probeerde uit te leggen dat hij haar alleen maar met Minnie Mouse vergeleek vanwege de schattigheid. Maar haar boosheid bleef toenemen en ze beschuldigde hem ervan haar te beledigen. De man dacht dat zijn vriendin een grap maakte, maar dat was niet het geval. Hij probeerde haar te kalmeren door uit te leggen dat Minnie Mouse eigenlijk een muis is, geen rat, maar zijn vriendin was niet te stoppen. Ze schreeuwde tegen hem, beschuldigde hem van belediging en vertrok uiteindelijk boos. “Ik ben verbaasd en vraag me af of ik het echt verpest heb”, vertelde de man. Hij probeerde haar te bellen, maar waarschijnlijk heeft ze hem al geblokkeerd.

De reacties stroomden binnen, waarbij velen waarschuwden dat dit gedrag een red flag was voor de relatie. Iemand schreef: “Toen ik ging trouwen, vroeg ik haar om een bruidsmeisje te kiezen. Ze liet me een jurk zien die ze leuk vond, maar ik vond hem vreselijk, smakeloos en duur. Dus ik zei: ‘Het is niet echt iets naar waar naar ik op zoek ben’ en zij zei: ‘Bedoel je dat ik dik ben?’. Ik kreeg een hele preek over hoe vreselijk ik deed over haar gewicht.”

Hoewel de man nog steeds in de war was over wat er was gebeurd, werd het hem duidelijk dat soms de kleinste opmerkingen tot grote problemen kunnen leiden, en dat het belangrijk is om de signalen serieus te nemen en grenzen te stellen in een relatie. Echter, als het verhaal daadwerkelijk zo is gegaan, vinden wij dat zij wel heftig reageert. Wat is jullie mening?