Karma?

Ondanks dat hij toe had gegeven zelf in het verleden zijn vrouw te hebben bedrogen, is hij nog alsnog erg verbaasd dat zijn vrouw vindt dat zij recht heeft op een affaire. Want ondanks dat het stel nog samen in therapie is gegaan en hun problemen hierdoor hebben op kunnen lossen na zijn affaire van één nacht, komt hij er nu zelf achter dat zijn vrouw hem bedriegt.

Wat haar reactie hierop was? Volgens haar was het zijn eigen schuld. Ze haalde nog eens aan dat haar man haar bedrogen had jaren geleden, hoewel hij dacht dat dit hoofdstuk al was afgesloten.

Hij deelde vervolgens zijn verhaal op Reddit

Zoals gezegd, deelde hij zijn verhaal op Reddit, waar wel meer mensen anoniem hun verhaal doen over onder andere dit soort situaties. Hierop deelde hij het volgende: “Mijn vrouw en ik zijn vijf jaar getrouwd en in het tweede jaar van ons huwelijk heb ik haar in een dronken bui bedrogen. Uiteindelijk vergaf ze me en gingen we samen in therapie, maar drie dagen geleden, toen mijn vrouw onder de douche stond, heb ik haar telefoon doorzocht en vond ik sms’jes die bevestigden dat ze vreemdging.”

Toen hij zijn vrouw hier vervolgens mij confronteerde, beweerde ze dat het gerechtvaardigd was omdat hij haar had bedrogen en haar hiermee een soort vrijkaart had gegeven voor het toestaan van ontrouw. Vervolgens beweerde hij dat zijn misstap gebeurde doordat hij dronken was en dat hij sinds die ene keer niets meer had gedaan. Hoewel hij ook wel van mening is dat een dronken misstap wel degelijk fout is, doet deze ‘nuchtere’ keuze van zijn vrouw hem veel pijn.

Verder geeft in zijn Reddit-bericht aan dat hij de vrouw met wie hij vreemdging niet persoonlijk kende, maar dat zijn vrouw nu een affaire heeft met een man die ze wel kent. Zo voegde hij eraan toe: “Ze werd boos en stormde vervolgens weg. Ze vertrok vrijdag naar haar werk en sindsdien heb ik haar niet meer gezien. Ik weet dat ze bij die andere man is en het doet pijn. Ondanks dat ik het gevoel heb dat ik dit verdien, wil ik mijn vrouw tegelijkertijd ook dolgraag terug.”

Wat is de reactie van lezers?

Na zijn verhaal op Reddit te hebben gedaan kon hij natuurlijk wel enige reacties verwachten. Zo schreef iemand: “Ze heeft je niet vergeven. Ze praatte er gewoon niet meer over“. Vervolgens voegde een andere lezer eraan toe: “Ik veronderstel dat je haar moet vergeven en naar huwelijkstherapie moet gaan.” Een andere lezer was echter niet zo positief en schreef het volgende: “Ze verkoos hem boven jou. Je had een affaire en zij heeft een hele relatie. Het is gedaan. Haar keuze en afwezigheid kunnen niet duidelijker zijn.”