Nieuwsgieren opgelet: vrouwen bespreken veel

Altijd al willen weten wat vrouwen nou over hun liefdesleven met hun vriendinnen bespreken? Wij duiken namelijk in de wereld van onze vriendinnen en hun vriendinnengroepen, maar wees gerust: alles is gelukkig in goede geest.

Wat je vast al doorhad, is dat vrouwen daadwerkelijk alles met elkaar lijken te bespreken. Dit vind je misschien wat ongemakkelijk, en soms ongewenst, maar je moet begrijpen dat vrouwen dit niet doen om over elkaars relaties of partners te roddelen. Het in detail bespreken van allerlei zaken is hun manier van evalueren en reflecteren, en dat kunnen ze niet in hun eentje. Hier hebben ze namelijk de gedachten, meningen en ‘feedback’ van hun vriendinnen voor nodig.

Wat vriendinnen nou écht bespreken over hun liefdesleven

Dus, wat gaat er nou echt om in die vriendinnengroepen als het op intimiteit aankomt? Nou, om te beginnen leggen ze niet zomaar al jullie hoogtepunten of geheimen en struggles op tafel. Dit doen ze dus om het hier met elkaar over te hebben. Niet zozeer om te vergelijken, in ieder geval niet om er bepaalde oordelen aan op te hangen. Het vergelijken is meer een manier om te inventariseren hoe het er in andere relaties aan toe gaat. Je moet het zien als een levendig koffietafelgesprek over wat allemaal wel en niet goed werkt in de slaapkamer. En ja, jij bent wel het onderwerp van gesprek, maar op een luchtige en vriendelijke manier.

wat bespreken vrouwen met hun vriendinnen

Vrouwen zijn over het algemeen heel open in hun vriendinnengroepen. Zo komen er allerlei details aan bod die jij misschien liever niet ‘out in the open’ wilt hebben. Toch doen ze dit dus niet om jou in een verkeerd licht te zetten, maar om in kaart te brengen hoe het er binnen andere relaties aan toe gaat. Vriendinnen bespreken bijvoorbeeld ook de diepere kanten van hun liefdesleven, zoals emoties en verwachtingen. Het is in principe als een kleine relatietherapiesessie, maar dan met een knipoog.

Geen onderwerp is teveel in het bespreken van het liefdesleven

Maar laten we ook niet vergeten dat het niet altijd over jou gaat als er wordt gepraat over intieme zaken. Ook gezondheid staat dagelijks op de agenda. Denk bijvoorbeeld aan verschillende anekdotes en verhalen over anticonceptie tot algemene gezondheidschecks, waarbij geen enkel onderwerp teveel gevraagd is. Wat ze dan vervolgens met elkaars verhalen doen, is tips aan elkaar vragen en geven, maar ook elkaar steunen in het maken van belangrijke (gezondheids)beslissingen. Dit zijn ook dingen die ze met jou zou kunnen bespreken, maar soms heb je iemand met hetzelfde lichaam nodig om als je vragen en ervaringen aan voor te leggen. Wat je misschien niet meteen verwacht, is dat zelfliefde ook een zeer uitgebreid onderwerp is. Vriendinnen delen alles in een openhartig gesprek over zelfontdekking, zodat ze nieuwe dingen kunnen uitproberen. En ja, jij hebt hier, zonder dat je het misschien weet, ook zeker veel profijt van.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken

Maar laten we nog eventjes duidelijk zijn: de gesprekken tussen jouw partner en haar vriendinnen zijn geen geheime bijeenkomsten om jou tot in de puntjes te analyseren. Het is dus meer een kijkje bij elkaar in de keuken, waar ervaringen worden gedeeld, advies wordt gegeven en waar vooral met elkaar wordt gelachen over de complexiteit van relaties en intimiteit.