Bakken met geld door een auto-ongeluk

Hij was 28 toen hij een geweldige vakantie achter de rug had en de vrouw van zijn dromen ontmoette. Ondanks de afstand hielden ze contact, en uiteindelijk besloot ze naar zijn land te verhuizen met een werkvakantievisum. Het klinkt zo romantisch, tot de werkelijkheid keihard toeslaat.

Hij deed zijn verhaal op Reddit. Zijn relatie, die net een jaar oud is, wordt op de proef gesteld door een auto-ongeluk. Zijn vriendin komt uit een armere regio, rijdt in een onverzekerde auto rond en veroorzaakt een ongeluk. De schade? Het is een bedrag van ongeveer € 15.000. Maar ze heeft geen cent te makken. Wat nu?

Relatie op de proef gesteld door een geldkwestie

Nu moet hij een lastige keuze maken: helpen of niet helpen. Deze situatie voelt als een proef voor hun relatie. Hij houdt van haar, ziet haar goede eigenschappen en wil haar niet in de steek laten. Maar hij zit ook met de vraag of hij nu haar redder in nood moet zijn en daarmee zijn eigen financiële zekerheid moet opofferen.

Op Reddit schrijft hij: “Ik voel me verantwoordelijk, omdat ze hier nu is vanwege mij. Ze is een goed mens en ik wil niet dat ze lijdt, maar ik wil ook niet haar sugar daddy zijn. Dit is een moeilijke situatie en ik weet niet wat het juiste is om te doen.”

De reacties van online lezers

De reacties gaan online alle kanten op. Veel mensen vinden dat hij de relatie moet beëindigen. “Je wilt het gewoon uitmaken, trek gewoon de pleister eraf”, adviseert een gebruiker. Anderen vinden dat het niet zijn fout is en ze zelf verantwoordelijkheid moet nemen over de gebeurtenis. Maar wat doe je als liefde en geld met elkaar in botsing komen? Voor sommigen is het antwoord simpel: blijf trouw aan jezelf en je principes. Voor anderen betekent liefde dat je er alles voor over hebt, zelfs als dat betekent dat je er keihard voor moet werken.

Dit soort situaties laten je wel zien hoeveel je daadwerkelijk van iemand houdt en hoe ver je zou gaan. Maar voordat je je in een soortgelijke situatie bevindt, is het misschien verstandig om goed na te denken over wat je wel en niet bereid bent te doen voor de liefde.