Eigen risico voor je e-bike? Jazeker

Vanaf nu is er bij elke e-bike verzekering van de ANWB een eigen risico van toepassing. Dat betekent dat je bij schade of diefstal zelf een deel van de kosten moet ophoesten. Het eigen risico zorgt ervoor dat de verzekering wat betaalbaarder blijft, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Dus als je een keer onderuit gaat of je e-bike kwijtraakt, ben je niet volledig gedekt door de verzekering.

Tweede slot op je e-bike verplicht

Alsof het eigen risico nog niet genoeg was, komt er nog een extra maatregel bij: het tweede slot. Vanaf nu eist de ANWB dat je jouw e-bike niet alleen vastzet met een standaard slot, maar ook met een tweede slot. Dit tweede slot moet een ART-goedgekeurd slot zijn. ART-sloten zijn streng getest en staan bekend om hun hoge beveiliging. Zo’n tweede slot maakt het voor dieven een stuk lastiger om je e-bike te jatten.

e-bike verzekeren voorwaarden

Waarom deze nieuwe maatregelen?

Het zal je niet verbazen dat de reden voor deze nieuwe eisen de toename in e-bike diefstallen is. Met steeds meer mensen die een e-bike aanschaffen, zien dieven hun kans schoon. Door deze maatregelen hoopt de ANWB dat het aantal diefstallen afneemt. En eerlijk is eerlijk, met een tweede slot is de kans dat je fiets wordt gestolen een stuk kleiner.

Wat betekent dit voor jou?

Als je al een verzekering bij de ANWB hebt, is het slim om te checken of je nu aan deze nieuwe voorwaarden voldoet. Heb je nog geen tweede slot? Dan is het tijd om er eentje aan te schaffen. En vergeet niet om even stil te staan bij dat eigen risico. Wees slim en investeer in een goed tweede slot en gebruik ze altijd allebei. Het is even extra werk, maar het geeft wel meer rust. Niets is zo frustrerend als ontdekken dat jouw eigendommen, zoals je e-bike, gestolen zijn.