Een hoekwoning in het Limburgse Hoensbroek

De spotgoedkope woning bevindt zich in het dorpje Hoensbroek, ten noorden van de stad Heerlen. Misschien ken je deze plek van kasteel Hoensbroek – ook wel kasteel Gebrook genoemd. Het is namelijk één van de grootste kastelen van ons land en dateert uit het jaar 1360. In totaal bevat het kasteel 67 zalen, vertrekken en ruimtes. Daarnaast staat Hoensbroek bekend om de grote hoeveelheid kerken en kapellen.

De woning zelf bevindt zich aan de Bongaardstraat 5, in de rustige en kindvriendelijke woonwijk Maria Gewanden. Het pand dateert uit het begin van de 20e eeuw, maar is bijzonder goed bewaard gebleven. Daarom is renovatie niet strikt noodzakelijk. In totaal beschikt de woning over een woonoppervlak van 83 vierkante meter en een perceel van 53 vierkante meter.

Wat kun je van de hoekwoning verwachten?

Op de begane grond vind je de entree en de hal, waar zich ook de trap naar de eerste verdieping bevindt. Via een deur betreed je de woonkamer en een aparte keuken, die voorzien is van alle noodzakelijke apparatuur. Op deze verdieping bevindt zich eveneens een toilet. Op de eerste verdieping betreed je als eerste de overloop, die toegang verleent tot een badkamer en maar liefst drie slaapkamers. De badkamer is voorzien van een doucheruimte met vaste wastafel. Mocht je drie slaapkamers iets te veel van het goede vinden is er de mogelijkheid tot het uitbreiden van de badkamer. Via een half-vaste trap bereik je de zolder, die te gebruiken is als opbergruimte en een dakraam bezit. Tot sluit beschikt de woning over een tuin en een kelder, die momenteel gebruikt wordt als voorraadruimte.

Op welke kosten moet je rekenen?

De hoekwoning staat op Funda te koop voor 114.000 euro k.k, maar daar komen nog wel wat kosten bij. Om te beginnen zijn dat huurkosten voor de CV-installatie die op de zolder is gesitueerd. Deze kosten bedragen ongeveer 33 euro per maand. Daarnaast dient een waarborgsom of bankgarantie te worden betaald, die in totaal tien procent van de koopsom bedraagt. Deze dient binnen twee weken nadat het financieringsvoorbehoud is verlopen te zijn betaald. Bovendien komen alle kosten met betrekking tot renovatiewerkzaamheden uiteraard ook nog voor eigen rekening. De woning is gebouwd in 1926 en behoort daarmee tot vooroorlogse bouw. Het kan dus voorkomen dat de koper toch het één en ander wil opknappen of verbouwen, bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Dit soort kosten moeten bovenop de koopsom in het budget van de koper worden ingeboekt.

Ben je nieuwsgierig naar wat foto’s? Die kun je hieronder bekijken: