Met z’n zevenen betaalden de huisgenoten 3000 pond per maand aan huur voor een woning. Een vrij gemiddeld bedrag voor een huis in Walthamstow. Rich Felgate zegt dat hij en z’n vrienden daar al een paar jaar woonden en ze hebben de huisbaas gevraagd om een nieuw huurcontract te ondertekenen. Echter kregen ze een opzegging en moesten ze een andere plek zoeken.

Een huurstijging van maar liefst 143 procent

“In Walthamstow zijn Huurhuizen schaars en we werden geforceerd om te vertrekken naar Hackney.”, aldus de student. Het heeft Rich en zijn vrienden meer dan drie maanden gekost om een nieuwe plek te vinden. De huurders geloven dat de huisbaas de groep uit de woning wilde zetten om de woning in twee verschillende flats te veranderen. Het was pas toen ze uit het huis vertrokken, dat ze er achter kwamen dat de zes slaapkamers in het huis als individuele kamers werden verhuurd, voor maximaal 1.600 pond per maand. De huisbaas heeft door deze zet er voor gezorgd dat hij maar liefst 7600 pond per maand kan genereren. Een stijging van 143 procent ten opzichte van de 3.000 pond die de zeven huisgenoten betaalden.

Huur woning stijging

De indeling van de nieuwe kamers

Rich deelde foto’s van de advertentie voor de flats op Twitter, waarbij hij opmerkte dat ‘elke slaapkamer nu een deprimerende kleine magnetron heeft en een gootsteen naast het bed’. De kamers delen nu ook een gemeenschappelijke keuken, zoals je zou doen in een gewoon huis. Echter hebben de kamers wel elk hun eigen badkamer. De zes huurders krijgen beschikking tot een gemeenschappelijke tuin. Alle rekeningen zijn inbegrepen in de maandelijkse huurprijs, echter zijn er extra kosten van de wasmachine en droger, die werken nu beide op munten.

Volgens de verhuurder zullen mensen naar de advertentie kijken en zien dat het relatief mooi is gedaan, het is allemaal modern. Maar wat ze niet zullen weten is dat slechts een paar maanden geleden je voor de helft van de prijs geen keuken met vreemden moest delen of een pond moest neerleggen elke keer dat je de wasmachine wil gebruiken.

Interieur woning