‘Four Lads in Jeans’

De ‘Four Lads in Jeans’. Een foto die ons in ieder geval laat grinniken. Het was een onschuldig beeld van vier mannen in strakke broeken voor een bar in Birmingham. Destijds, in 2019, veroorzaakte deze modetrend een golf van memes en reacties op sociale media. En laten we eerlijk zijn, we hebben bijna allemaal wel heel strakke broeken gedragen.

Skinny jeans

Maar nu, bijna vier jaar later, gaat een nieuwe foto van deze vier mannen rond op het internet en één ding valt direct op: ze hebben afscheid genomen van hun strakke jeans en kiezen nu toch echt liever de ruimere broeken. Een verstandige zet in onze ogen.

Wijde broeken

De foto’s van de ‘Four Lads in Jeans’ is uitgetrokken tot veel meer dan alleen een foto. Het staat voor de tijd waar strakke jeans de norm waren en we er liever ‘goed’ uitzagen (zo dachten we er toentertijd over), dan dat we kozen voor comfortabele kleding.

Ondergang van de skinny jeans

Het is haast komisch hoe modetrends zich ontwikkelen. Skinny jeans waren ooit de soort broeken waar iedereen in rondliep. En laten we eerlijk zijn, we zijn stiekem hartstikke blij met de ondergang van skinny jeans. Dit blijkt ook uit de vele opmerkingen op sociale media. De overstap naar wijdere broeken wordt juist toegejuicht.

Comeback

Als we terugkijken naar de opkomst en ondergang van skinny jeans, kunnen we niet anders dan blij zijn om hoe snel de trends veranderen. Maar hoe snel een trend ook weg kan gaan, des te sneller kan het weer terugkomen. Laten we echter hopen dat de skinny jeans een lange tijd uit het modebeeld weg zullen blijven.

Heb je nog geen idee wat je deze lente en zomer wil dragen? Lees dan over de 4 grote modetrends van 2024.