Uit eten gaan voor 12.000 dollar per persoon

Natuurlijk is het een geweldig idee om eens in de zoveel tijd met je vrienden uit te gang eten. Sterker nog, een avondje met mannen onder elkaar verstevigt de broederlijke band en heeft een bijzonder op de gezondheid. Of dat ook opgaat voor de twintig vrienden die een vorkje gingen prikken in Singapore valt te bezien. Ze konden per persoon namelijk 12.000 euro aftikken.

De vraag is natuurlijk hoe je het voor elkaar gaat krijgen om zo’n rekening voorgeschoteld te krijgen. Nu moeten we eerlijk zijn, bestel je hier een eend, dan betaal je ook de hoofdprijs, maar het wordt pas echt belachelijk als je kiest voor het ‘speciale gerecht’. Dan blijkt dat je wilde empurau krijgt voorgeschoteld. Het is een van de duurste vissoorten in Singapore en daar betaal je dus belachelijk veel voor: 140 dollar per hapje. Bestel je, net als de vrienden dat deden, er 42 stuks van, dan tikt dat behoorlijk aan.

bonnetje duur uiteten met vrienden

Prijzige gerechten

Uiteraard is een goede maaltijd niet compleet zonder een indrukwekkende hoeveelheid drank. In plaats van te kiezen voor een goede vodka werd er Moutai gedronken. Om precies te zijn twee flessen. Daar hangt overigens ook een leuk prijskaartje aan vast, namelijk 36.000 dollar per fles. Ter vergelijking, een Chateaux Petrus koop je voor ‘slechts’ 6300 euro. Het had dus best goedkoper uit kunnen pakken. Mocht je denken dat de vrienden daarmee klaar waren, vergeet het maar. Net als in de VS is het in Singapore gebruikelijk om 10% fooi te geven, in dit geval zo’n 20.000 dollar. De ober heeft dus de dag van zijn leven gehad.

Bron: Gewoonvoorhem