Trouwen in het buitenland

Trouwen… Het begint vaak met een leuke uitnodiging, maar al snel volgen de kosten. Een pak of jurk, de vrijgezellenavond, een cadeau en, als het een bruiloft in het buitenland is, ook nog een accommodatie en vervoer. In totaal is dit allemaal ontzettend duur en dat voor iemand anders zijn grote dag. Een man ervaarde hier een hoop problemen mee.

Een hoop geld voor de gasten

Een man deelde op Reddit zijn verhaal: hij was uitgenodigd voor de bruiloft van een vriend, maar die zou in het buitenland plaatsvinden. Hij vertelde dat de bruid en bruidegom een gezamenlijk inkomen hebben van ongeveer € 368.000 en dat in vergelijking met € 165.000 dat de man en zijn vrouw verdienen. Dat is een aardig verschil dus! Het trouwen vond dus plaats in het buitenland en ze moesten hun eigen hotel boeken.

De man vertelde: “We hebben het hotel uitgezocht waar we moeten verblijven om aanwezig te zijn en het kost € 1470 per nacht. Ik vind dit absurd, aangezien we minimaal drie nachten moeten blijven. Het meeste dat ik ooit per nacht heb betaald is € 553 per nacht. Overdrijf ik nu?”

Zoveel geld? Dan zeggen we nee

Daarnaast vertelde de man dat het luxe hotel geen ophaalservice van het vliegveld aanbiedt, ondanks dat het een rit van 30 minuten is. Alsof het dus nog niet genoeg was, moesten ze dus ook betalen voor een huurauto of taxi. Ze hebben uiteindelijk nee gezegd tegen de uitnodiging en besloten niet te gaan. Maar hij begon te twijfelen of hij en zijn vrouw gierig zijn of dat het oprecht nergens op slaat.

Hoe leuk en bijzonder het ook is om bij de bruiloft van vrienden te zijn, wanneer het in het buitenland is, moeten ze zelf ook kijken naar wat dit betekent voor de gasten. Het komt wel steeds vaker voor dat mensen hun bruiloft in het buitenland willen vieren. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, alleen ze moeten wel beseffen hoeveel dit kost. Je kunt nog wel je eigen dromen hebben, maar dan moet je duidelijke keuzes maken tussen wie je uitnodigt en hoe je dit doet.