“Ik wilde mijn jeugd herbeleven”

De man deelde zijn verhaal op Reddit op zijn hart te luchten. Hij is al 13 jaar samen met zijn vrouw. Ze zijn altijd heel gelukkig geweest. Ze hebben geen grote ruzies, maar – net als veel koppels – gewoon gezonde meningsverschillen. Totdat hij haar in februari 2020 bedroog met zijn ex. Hij schreef: “Ik ben niet verliefd op mijn ex, het was pure lust en nostalgie. Ik wilde gewoon mijn jeugd herbeleven.”

Hij heeft zijn affaire drie maanden geheim gehouden, totdat het schuldgevoel aan hem begon te knagen en hij alles heeft verteld aan zijn vrouw. Hij schreef: “Ik heb het drie maanden geheim kunnen houden, maar het schuldgevoel vrat me op en toen stortte ik in en gaf alles toe.” Ze had me vergeven met de voorwaarde ik het contact met mijn ex zou verbreken en ik weer een beter versie van mezelf zou worden.

Ondanks dat hij een tweede kans kreeg van zijn vrouw, ging hij verder met zijn ex. Hij schreef: “Ik had het contact niet verbroken. We bleven sms’en en hadden een paar keer afgesproken om te lunchen. Na een maand besloot ik er toch echt een eind aan te maken. Het schuldgevoel werd me te groot en ik kon het niet meer aan. Ik had mijn ex op alle socials verwijderd en deed serieus mijn best om het huwelijk te herstellen, door meer tijd te spenderen met mijn vrouw en kinderen.”

Toch vond zijn ex een andere manier om contact met hem op te nemen. De man beweert alleen te hebben gereageerd om er opnieuw een einde aan te maken. In september 2022 begon zijn ex weer tegen hem te praten, ze gebruikte een nepaccount om in contact te komen.

Ik had haar inderdaad moeten blokkeren, maar ik vond het ergens wel om leuk om met haar te praten. In mijn achter hoofd zou ik er toch een einde aan maken, maar mijn ex bleef erg pushen, dus besloot ik haar weer te blokkeren.”, schreef hij. Alles ging daarna weer goed, tot in het jaar 2023.

Hij dacht dat hij ermee weg was gekomen, totdat zijn vrouw zich anders ging gedragen. Ze confronteerde hem met screenshots van de gesprekken, dat ze had gekregen via een anoniem bericht. De screenshots waren gesprekken van het laatste contact met hem en zijn ex. Zijn vrouw was razend, hij had haar nooit zo boos gezien. Hij gaf toe dat de berichten tussen zijn ex en hem kwetsend konden zijn voor zijn vrouw. Maar zijn vrouw wilde natuurlijk scheiden, ondanks hij haar smeekte om hem te vergeven.

Ze heeft hem niet vergeven, maar ze wonen nog wel samen. Het voelde een beetje of ze huisgenoten waren, maar hij zag dit als de kans om alles goed te maken. “Het lijkt wel beter te gaan. Ze is weer opener naar mij toe en noemt me weer bij m’n naam.”¬†vertelde hij.

“Nu moet ik op de blaren zitten”

De laatste druppel voor de vrouw was toen ze meer screenshots kreeg van de gesprekken. Wie hierachter zaten? Natuurlijk de ex, en haar vrienden en familie. De man beweerde dat de berichten manipulatief zijn en dat het lijkt alsof ik nog steeds contact heb met mijn ex.

Dit brak mijn vrouw alleen maar meer. Hij schreef: “Ik dring niet meer tot haar door en er lijkt nu echt een einde aan te komen. Mijn huwelijk is officieel klaar en ik kan er niks meer aan doen. Ik kan niemand de schuld geven, dan mezelf en nu moet ik op de blaren zitten voor mijn acties. Ik was blind voor alle gevolgen en ging vreemd op mijn vrouw, dit alles alleen om mijn jeugd te herbeleven”

Hij kon het zich niet voorstellen wat zijn vrouw door heen gaat. Ook schreef hij: “Ik weet alleen dat we er beide pijn hebben. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen. Ik kom er nu pas achter dat het waar is wat ze zeggen. Je weet pas wat je mist, als je het er niet meer is.”

Het zal je niet verbazen, dat de reacties op Reddit niet positief zijn. Iemand schreef: “Hij is een grote puinhoop.”¬†De beledigingen bleven komen. Iemand anders schreef: “Zij gaf hem een kans die hij niet verdiende. Hij was niet alleen praten met zijn ex, maar hij sprak zelfs respectloos over zijn vrouw. De vrouw waar hij zogenaamd van houdt. Hij is gewoon een lafaard.”¬†