Virtual Reality Escape Room – Assasins Creed

Je hebt er heus wel van gehoord, het fenomeen Escape Rooms. Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Bij VR Escape Room doen ze het net wat anders. Je doet een VR-bril + headset op en je bedreedt een volledig gesimuleerde omgeving waar je zelf interactie mee kan hebben. Elke speler waant zich dus in een compleet andere wereld.

Per augustus is er bij The VR Room vlakbij Amsterdam Sloterdijk een nieuw aanbod in Escape Experiences te vinden. Dit maal gaat het om twee soorten Assassins Creed varianten. Dus fans, opgelet!

#1 Escape The Lost Pyramid

Deze Escape Experience is gebaseerd op een expeditie van Mr. Beldon Fyre. Gedurende deze expdititie werd er gezocht naar ‘The Lost Pyramid’. Echter is het team, bestaande uit 4 personen en 12 locals, nooit teruggekeerd van deze mysterieuze missie. Trommel je vrienden bijeen en kruip met 2 of 4 vrienden in de huid van de onderzoekers. Vanwege de moeilijkheidsgraad wordt aanbevolen eerst deze Experience te spelen voordat je aan de slag gaat met VR Escape Room #2: Beyond Medusa’s Gate.

#2 Beyond Medusa’s Gate

Zoals we hierboven al aangaven, is deze ervaring lastiger dan de bovenstaande. Beyond Medusa’s Gate speelt zich af in het oude Griekenland. Ook hier ga je met 2 of 4 vrienden aan de slag om te ontsnappen uit de unieke Assassins Creed-omgeving. Jullie dienen gezamenlijk uit de grot te ontsnappen, waar het legendarische schip van de Argonauts ligt. Ja, de nadruk ligt op ‘gezamenlijk’. Jullie dienen samen problemen op te lossen en timing is van levensbelang.

 

Denk jij dat jouw vriendengroep in staat is om deze raadsel op te lossen en te ontsnappen uit deze gesimuleerde omgevingen? Of lijkt het jou gewoon interessant om jullie vriendschap te testen? Trommel je maten dan bijeen en duik in de wondere wereld van Assassins Creed. Hoewel deze bijzondere ervaring in augustus pas in Amsterdam beschikbaar is, kan je deze beleving nu al meemaken in Utrecht bij The VR Escape Room. Verder heb je nog keuze uit ruim 50 verschillende Virtual Reality Experiences, bijvoorbeeld VR Lasergamen.