Historie en charme van deze voormalige bollenschuur in Lisse

Deze prachtige bollenschuur, gebouwd in 1928, zit boordevol historie. Oorspronkelijk gebouwd voor het opslaan en drogen van bollen, heeft deze schuur generaties lang dienstgedaan als bollenopslagplaats. Via een luik werden de houten kisten met bollen vroeger met een mechanische lift naar de eerste verdieping gebracht om te drogen. In 2006 werd de schuur omgetoverd tot een stijlvolle woning, maar de authentieke details van de oorspronkelijke bollenfunctie zijn nog altijd gebleven.

Met een woonoppervlakte van 283 m² biedt deze woning behoorlijk wat ruimte. Met een ruime woonkamer en een keuken die is voorzien van alle moderne gemakken is er niet veel te klagen. Via de schuifdeur kom je in de fraai aangelegde achtertuin, waar je kunt genieten van alle rust.

funda huis

Wat een ontspanning

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, elk met hun eigen unieke kenmerken. De hoofdslaapkamer heeft toegang tot een enorme inloopkast. De tweede slaapkamer biedt ruimte om te spelen en studeren, met een prachtig uitzicht over de bollenvelden. De derde slaapkamer dient momenteel als logeerkamer en bevat dan ook het oude bollenluik. De twee badkamers zijn van alle gemakken voorzien, met onder andere een inloopdouche en een bubbelbad om heerlijk in te ontspannen.

funda huis

De woning beschikt ook nog eens over een prachtig aangelegde tuin met een gloednieuw aangelegde veranda, ideaal voor barbecues met je vrienden en familie.

De ruimte aan de voorzijde, voorheen een atelier, is omgebouwd tot een coole en industriële werk- en ontspanningsruimte. Hier vind je een pooltafel, een gezellige tv-hoek en een grote eettafel op een verhoging. Deze ruimte, liefkozend de “borrelschuur” genoemd, is perfect voor gezellige feestjes en borrels.

Ook nog eens de ideale ligging, perfectie ten top

De ligging van deze woning is ideaal. Binnen 10 minuten fietsen ben je in de gezellige dorpen Lisse en Sassenheim, met diverse supermarkten, winkels en restaurants. Het strand is binnen 30 minuten met de fiets bereikbaar.

Al met al is deze woning een zeldzame vondst en biedt een unieke kans om te wonen in een gerenoveerde bollenschuur met alle luxe en comfort die je maar kunt wensen. Bekijk hieronder meer foto’s (bron: Funda):

villa in lisse te koop

mancave lisse te koop funda

badkamer funda

funda huis