Amazon Prime krijgt een klacht

Een kijker van de film probeerde contact op te nemen met Amazon Prime, maar hoorde helaas niets terug. Toen besloot hij een stap hoger te nemen. Hij benaderde OfCom, een overheidsinstelling, en inderdaad… de film moest verwijderd worden. De film waar we het over hebben werd eerder dit jaar aan Prime Video toegevoegd voor 18-plussers en komt uit 2022 met de naam: Pamasahe.

De Filipijnse film, Pamasahe, gaat over een straatarme moeder die op reis gaat om haar man in Manila te vinden. Ze legt de reis af over land en zee. Deze reis is niet gratis, want ze heeft geen andere keus dan haar lichaam ‘gebruiken’ om de bestemming te bereiken. Ofcom ontving een klacht over de film via een kijker die zeer bezorgd was. De baby die in de film voorkomt is meerdere keren in scènes te zien waarin ‘de daad’ tussen volwassenen plaatsvindt.

Onderzoek naar de film

Er is onderzoek naar gedaan en het bleek inderdaad dat de film over bepaalde grenzen heen is gegaan. Het lag in strijd met Protection of Children Act 197′, oftewel: een kind wordt in dezelfde scène getoond waar dergelijke activiteiten plaatsvinden. Amazon Prime werd vervolgens benaderd en heeft de film verwijderd van de site in Groot-Brittannië. Echter vond Amazon Prime het opvallend dat er nooit een formeel onderzoek naar is gedaan en het nu wel ineens gebeurt. Ze voegden er ook aan toe dat dit soort gebeurtenissen hen helpen bij het evalueren waar ze het beter kunnen doen.

Reviews op de film

De film is geregisseerd door Roman Perez Jr. Pamasahe en scoorde drie van de vijf sterren op Prime Video voordat deze werd verwijderd. Daarnaast heeft de film slechts 5.3/10 sterren op IMDb uit 1200 recensies. Het is dus ook niet per se een film die het kijken waard is. En of we hem gaan missen? Dat sowieso niet.