Salaris Kylian Mbappé bij Real Madrid

De financiële details die naar buiten zijn gebracht, geven inzicht in het enorme tekengeld dat de voetballer Mbappé op dag 1 al ontvangt. Hoewel hij voor welgeteld 0 euro (transfervrij) overkomt van Paris Saint-Germain, ontvangt Mbappé een opmerkelijke som van 150 miljoen(!) euro als tekengeld. Volgens de BBC wordt dit bedrag verspreid over vijf seizoenen, wat neerkomt op een jaarlijkse extra inkomstenbron van 30 miljoen euro (kassa!).

Naast het immense tekengeld ontvangt Mbappé een jaarlijks basissalaris van 15 miljoen euro, aldus Engelse bronnen. Een snelle rekensom laat zien dat de sterspeler hierdoor in totaal 45 miljoen euro per jaar verdient, exclusief eventuele inkomsten uit sponsordeals en andere commerciële activiteiten.

Tijd bij Paris Saint-Germain komt ten einde

Bij PSG werd er het afgelopen jaar echt waar alles aan gedaan om Mbappé te behouden, wat resulteerde in een jaarlijks salaris van maar liefst 75 miljoen euro in zijn laatste seizoen, volgens Sky Sports. Hoewel hij bij Real Madrid een significant lager salaris ontvangt, lijkt de keuze voor de Spaanse topclub erg logisch.

De overstap naar Real Madrid biedt Mbappé namelijk niet alleen financiële voordelen, maar ook sportieve kansen. De Koninklijke won onlangs tegen het Duitse Borussia Dortmund voor maar liefst de vijftiende(!) keer de Champions League (laat dit toevallig één van de belangrijkste prijzen die nog ontbreekt in Mbappé’s prijzenkast zijn). Daarnaast heeft hij al sinds een kleine jongen posters van zijn held Cristiano Ronaldo op zijn muur hangen. Deze voorliefde voor Real Madrid maakt deze transfer des te specialer.