De voor- en nadelen van draadloze oortjes

Je ziet ze dagelijks wel voorbij komen, de draadloze oortjes. Groot, klein en in allerlei kleuren, vormen en maten. Maar waarom gebruiken we ze nou allemaal?

 

1. Draadloze oordopjes geven je bewegingsvrijheid

Uiteraard is het meest bekende voordeel dat je verlost bent van die lange draad. Je hoeft daar dus geen rekening mee te houden, bovendien is het bereik van bluetooth ook behoorlijk groot zodat je gewoon je oordopjes in kan houden. Ook tijdens het sporten is dat ideaal, geen vervelende draad wat steeds in de weg zit. Ook voor het plotseling en ongewild verliezen van je oordopjes, bijvoorbeeld tijdens het fitnessen is een oplossing bedacht in de vorm van een afneembaar snoer. Kortom, gemak dient de mens.

2. Multifunctioneel

Natuurlijk is de kans groot dat je jouw draadloze oordopjes vooral gebruikt in combinatie met je smartphone. Toch is dat niet de enige manier. Tegenwoordig zijn veel apparaten voorzien van bluetooth. Je kunt de draadloze oordopjes dus ook linken met je smart-tv of je laptop. Op die manier haal je echt alles uit je oordopjes en geniet je nog meer van de goede geluidskwaliteit.

gezonde tussendoortjes afvallen

3. Vrij van omgevingsgeluiden

Een ander voordeel is dat veel oordopjes zijn voorzien van noise cancelling. Zo hoor je alleen wat je moet horen en worden de omgevingsgeluiden perfect weg gefilterd. Je geniet dus optimaal van je favoriete muziek. Geen vervelende knopen meer in de draad van je oordopjes of koptelefoon en lekker veel bewegingsvrijheid, ideaal!

4. De voeding van stroom

Hoe handig het gebruik van draadloze oordopjes ook is, om goed te kunnen werken hebben ze wel stroom nodig. De bluetooth techniek werkt immers op stroom en dus moet je de batterij met enige regelmaat opladen. Ben je even vergeten om ze op te laden, dan merk je dat snel. Plotseling is er geen muziek meer. In dat geval ontkom je niet aan het gebruik van oordopjes met een snoer. Gelukkig staat op dat punt de techniek niet stil. De draadloze oordopjes die je tegenwoordig kan aanschaffen zijn voorzien van een goede accu. In sommige gevallen betekent dit dat je lange tijd, soms tot wel 20 uur, kan genieten van je muziek zonder je zorgen te moeten maken over de accuduur. Daar staat tegenover dat dergelijke oordopjes een stuk zwaarder zijn dan de bedrade variant. Overigens valt dat gewicht in de praktijk mee en heb je er amper last van.