Volkswagen komt met slimme, nieuwe technologie voor autolichten

Volkswagen staat natuurlijk sowieso te boek als één van de meest vooruitstrevende merken ter wereld. Niet voor niets is het Duitse automerk nog altijd het best verkochte merk van Europa.

En ze komen nu met iets nieuws: Volkswagen’s Dynamic Light Assist, een innovatief systeem past de verlichting van het grootlicht aan de tegemoetkomende voertuigen en de wegomstandigheden aan, waardoor de rijveiligheid en het comfort tijdens nachtelijke ritten verder worden verbeterd. ’s Nachts verblind worden door groot licht is vanaf nu dus verleden tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pubity (@pubity)

Door de helderheid aan te passen aan de omgeving, zorgt het systeem voor een goede verlichting van de weg terwijl er rekening wordt gehouden met medebestuurders, waardoor reizen in het donker veiliger en slimmer wordt. Het systeem kan tegenliggers en voorliggers detecteren en automatisch de grootlicht-koplampen maskeren. In de bebouwde kom schakelt het voertuig ook automatisch over van grootlicht naar dimlicht.

2011

Hoewel de technologie in 2011 al geïmplementeerd werd bij de Phaeton, Touran, Passat en Sharan, is het vanaf nu op elk Volkswagen-model te krijgen. Destijds betaalde je een meerprijs variërend van tussen de € 490 en € 750 om Dynamic Light Assist te krijgen. Het maakte deel uit van een pakket waartoe ook Xenon-verlichting en Lane Assist (rijbaanassistent) behoren. De meerprijs van dit pakket bedroeg € 2.290 euro. Tegenwoordig zijn ook de Polo, Taigo, T-Roc, Golf, Touran, Tiguan, Passat, Arteon, Touareg, ID.3, ID.4 en ID.4.