Volkswagen Golf 8 R

“Het R-label gaat extreem”, aldus Jürgen Stackmann, sales en marketing-baas bij VW, tegen Auto Express. “De rol van R is dat het de rationaliteit voorbij gaat. Niemand heeft een compacte auto met 405 pk nodig, maar er is een plek voor. Dat is zeker het territorium van R”. We kijken al tijden uit naar de Golf R 400, de auto afgebeeld op de foto’s, terwijl tuners al jaren 400 pk uit de 2.0 TSI pompen. Het 400 R-studiemodel met 400 pk en 450 Nm behaalt in 3,9 seconden de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 280 km/u.

Volkswagen Golf 8 R man man 02

Technisch is het mogelijk om een Volkswagen Golf 8 R met 400 pk te produceren, mede dankzij de innovatieve 48-volt mild-hybridesysteem. Deze kleine elektromotor vind je ook in nieuwe Audi’s en Bentleys en helpt de hoofdmotor met acceleratie. Helaas voor ons zullen nog wel even moeten wachten tot Volkswagen dit racemonster op de markt zet.

Volkswagen Golf 8 R man man 01

Als je per direct opzoek bent naar een nieuw pareltje, is de Volkswagen Golf 8 R dus geen optie, maar no worries: wij zochten de 5 dikste occasions uit die je kunt kopen of leasen.