Een luxe auto hoeft niet duur te zijn

De grootste fout die men maakt wanneer ze denken aan het kopen van een auto, is het feit dat er altijd vanuit wordt gegaan dat deze nieuw moet zijn. Tuurlijk, een hagelnieuwe auto heeft zo z’n voordelen, maar niemand heeft gezegd dat het persé moet. Een occasion kan net zo goed zijn. Sterker nog, de hedendaagse auto’s zijn zo kwalitatief hoogwaardig, dat een auto met een paar duizend kilometers op de teller nog rijdt alsof ‘ie net de showroom uit komt. Het grootste voordeel is nog wel het feit dat de spreekwoordelijke kop eraf is en je dus niet langer de hoofdprijs betaalt voor je favoriete auto.

Wij gingen op zoek naar een aantal bolides die hoog op ons wensenlijstje staan en waarvan we weten dat ze zeer populair zijn bij de hedendaagse chauffeur. Auto’s die praktisch alles omvatten wat je maar kunt wensen en die ‘normaliter’ ver boven budget zouden zijn. Of het dan gaat om een auto die je koopt, of een auto die je particulier least – dat maakt niet uit. Zolang het maar een auto is waar we blindelings op kunnen vertrouwen en eentje die een eerlijke historie kent. Zoals het hoort.

Audi A6 Avant 3,0 TDI – €45.900

carnext leaseplan autoverkoop ocassions aankoop MAN MAN

De eerste auto waar we mee aftrappen is direct een ietwat sportievere Audi. Deze Audi A6 is dé familie-auto bij uitstek. Het model is enorm ruim en heeft bovendien een stel prestaties waar je je vingers bij af mag likken – het is tenslotte een gezinswagen. Deze A6 komt met een krachtige 3,0-liter diesel welke goed is voor 218 Duitse paarden. Daarnaast is het model aangekleed met een S-line pakket waardoor het hier en daar de nodige sportieve accenten aantreft. Deze Avant is eveneens voorzien van een set Lichtmetaal, waardoor het geheel er net iets gelikter uitziet dan wanneer er stalen wielen met wieldoppen op zouden zitten.

BMW 5-serie 520d M Sport – €40.900

carnext leaseplan autoverkoop ocassions aankoop MAN MAN

Uiteraard mag een BMW 5-serie niet ontbreken in dit rijtje. De 5-serie is de meest comfortabele luxe sedan die in Beieren gemaakt wordt – waar de 7-serie de gewone sedan ontstijgt en meer een limousine is. Deze 5-serie werd ooit nieuw aangeboden voor een kleine €60.000, nu is de kop eraf en kun je ‘m rijden voor een bedrag van net iets meer dan 40.000 euro. De wagen is uitgerust met diverse opties, waaronder een M Sport pakket, lederen interieur en een automaat.

De bolide komt uit 2016 en heeft pas 27.403km(!) op de teller. We durven dus te stellen dat ‘ie amper is ingereden. Het mooie aan deze auto is het feit dat de grootste afschrijving al is gedaan en je deze aankoop dus aardig waardevast kunt noemen. Daarnaast is het een Duitser, dus wat betreft kwaliteit en prestaties (190pk) hoef je je niet druk te maken. Een mooi exemplaar, met een eerlijke onderhoudshistorie en de mogelijkheid ‘m aan te schaffen met een onderhoudspakket.

Volvo XC90 2.0 T8 – €69.900

carnext leaseplan autoverkoop ocassions aankoop MAN MAN

Eerlijk is eerlijk: een degelijke SUV mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom zochten we deze enorm grote Zweed uit: de Volvo XC90. In onze optiek de mooiste XC90 die het merk tot nu toe heeft weten te maken (misschien ook wel de enige mooie XC90). Deze auto combineert strak Scandinavisch design met een zee aan luxe en een lekker vlotte motor. De 2,0-liter levert een aardig aantal van 320pk en is daarmee aardig pittig te noemen. Uiteraard wordt de auto geleverd met zaken zoals navigatie, LED-verlichting, lederen interieur en een schuifdak. Een heerlijk apparaat.

Mercedes-Benz E350 – €49.900

carnext leaseplan autoverkoop ocassions aankoop MAN MAN

We mogen in ons lijstje met voorkeuren natuurlijk niet vergeten dat er ook een luxe limousine in hoort te staan. Deze vinden we ditmaal in de vorm van een Mercedes-Benz E-klasse. De stijlvolle Duitse slee is de meest nieuwe bolide in ons rijtje, hij heeft namelijk maar 17.535km gelopen. Een peulenschil voor een auto van dit formaat en juist daarom kunnen we ook stellen dat ‘ie vrijwel niet gebruikt is. Wat overigens een mooi detail is van deze auto, is de kleur waarin hij is uitgevoerd. Het lijkt namelijk een zwarte kleur te zijn, maar bij nadere inspectie wordt duidelijk dat het hier een hele donkere groene kleur betreft. Zeer charmant en beslist een kleur die je niet vaak tegenkomt.

Uiteraard is deze E-klasse voorzien van de nodige opties. Zo komt de auto met luchtvering, een navigatiesysteem, LED-verlichting en een panoramadak. Dit zijn slechts een paar opties van het arsenaal aan luxe en comfort dat aanwezig is aan boord van deze bolide. Je moet weliswaar fan zijn van Mercedes-Benz om deze auto daadwerkelijk te kunnen waarderen, maar zelfs de pessimist kan niet ontkennen dat het hier een hele dikke auto betreft. Als je het ‘mannetje’ wil zijn dan is deze auto absoluut de go-to.

Porsche Macan – €59.900

carnext leaseplan autoverkoop ocassions aankoop MAN MAN

Last but not least is op deze keuze zeker van toepassing. De Porsche Macan is er een die wat ons betreft op exact het juiste moment in het leven is geroepen door het automerk uit Stuttgart. De Macan is de kleinste SUV die je kunt kopen met het Porsche-ebleem erop, maar dat maakt hem absoluut niet de minste. Deze grijze bolide heeft iets meer dan 122.000km op de teller en kent een nieuwprijs van ruim €105.000. Ook hier weer een automaat gekoppeld aan een 3,0-liter diesel, goed voor 258pk. Uiteraard met alle denkbare luxe aan boord. Porsche rijden wordt op deze manier stukken toegankelijker. En dat willen we allemaal wel toch? Althans, een Porsche is voor menigeen een droomauto.

Een kwalitatief hoogwaardige auto, met garantie én de volledige onderhoudsgeschiedenis

Wat het mooie is aan de bolides die wij hebben uitgezocht, is het feit dat je er blindelings op kunt vertrouwen. Dat wil zeggen, de volledige onderhoudshistorie is bekend, de auto’s worden in technische topstaat afgeleverd en je koopt algehele kwaliteit. Bij Carnext.com is het belangrijk dat de consument met een tevreden gevoel en een kloppend product de ‘deur’ uitloopt. De auto’s die wij hierboven hebben geselecteerd zijn allemaal gecontroleerd, onderhouden én worden geleverd met een garantieperiode.

Door gebruik te maken van het online platform Carnext.com, wordt het kopen van een auto net zo simpel als het kopen van een broek of t-shirt via een webshop – bij wijze van spreken. Iedere auto die je daar aantreft komt rechtstreeks van de eerste eigenaar en is vaak hoogstens 3-4 jaar oud. Zo ben je verzekerd van recente modellen, relatief weinig kilometers en moderne opties. Wat ons betreft pré’s wanneer je zoekt naar een auto.

Om het allemaal nog makkelijker te maken kun je de auto kopen en indien je niet tevreden bent, kun je deze binnen 14 dagen weer omruilen. Daarnaast zijn de prijzen zonder haken en ogen. Er wordt niet gehandeld en er is geen ‘handjeklap’ mogelijk. Je koopt wat je ziet. Het lijkt een onconventionele wijze van handelen, maar wat ons betreft is dit hoe de toekomst van een autokoop eruit zal gaan zien. Eenvoud en gebruiksgemak moet voorop staan, gevolgd door transparantie.

Men moet de tijd krijgen om zichzelf te overtuigen én de fundamentele waarden moeten allemaal kloppen. Alleen op die manier kun je in staat zijn om een goede koop te realiseren. Carnext.com is in onze ogen dus een goed voorbeeld van hoe een aankoop van een auto zou moeten gaan. Een overzichtelijk online platform met richtlijnen die jou als consument verzekeren van een goede koop.